Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kapitán Bohemians Jindřišek je nejstarším střelcem první ligy, proti Jablonci proměnil penaltu

Kapitán fotbalistů Bohemians 1905 Josef Jindřišek ve 30. kole první ligy s Jabloncem proměnil penaltu a v 42 letech, dvou měsících a 16 dnech se stal nejstarším střelcem nejvyšší soutěže v samostatné historii. Dosavadní rekord držel jeho dnešní protihráč Tomáš Hübschman, který se na začátku dubna trefil proti Slovácku ve věku 41 let a sedm měsíců.

Hráči Bohemians 1905 se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Jindřišek se postavil k pokutovému kopu ve 20. minutě po faulu Joshuy Akpudjeho na Václava Drchala a s jistotou proměnil. Svůj první gól od 23. srpna 2020 z respektu ke svému bývalému klubu příliš neslavil. "Hned jsem věděl, že půjdu kopat. Chtěl jsem dát ten gól hlavně pro svou maminku, která už tady není a kouká se z nebíčka. Takže i z tohohle pohledu se mi ulevilo," řekl Jindřišek po utkání.

Zkušený defenzivní záložník si vzal míč místo obvyklých penaltových exekutorů za bouřlivého potlesku zaplněných tribun, které Jindřiškovo jméno vyvolávaly. Bohemians dnes hráli v Ďolíčku v retro dresech, které připomínají mistrovskou sezonu 1982/83.

"Už když jsem šel pro balón, tak jsem slyšel své jméno, o to víc mě to namotivovalo. Ale nebyl jsem pod tlakem, že bych se nějak klepal. Věřil jsem si," přiznal Jindřišek. "Navíc jsme si připomínali jediný titul, který Bohemka udělala. Byl to ohromný svátek vidět všechny tyhle legendy pohromadě. Jsem rád, že jsme to zvládli i pro ně," dodal.

Severočeský rodák v lize debutoval 16. srpna 2003 právě v dresu Jablonce. Dnes odehrál 424. duel, na kontě má 25 branek. S jiným středopolařem Hübschmanem, jehož tým se porážkou propadl do nadstavbové skupiny o záchranu, rekord po zápase příliš neřešil.

"Poblahopřál jsem mu po utkání a myslím si, že je to ve správných rukou," podotkl jablonecký kapitán. "Tomáš asi nemyslel po prohře na nějaký rekord. On není ani typ člověka, který by honil statistiky. V tomhle jsme úplně stejní, třeba i s (mladoboleslavským záložníkem) Márou Matějovským. Prostě si vzájemně popřejeme, ale moc na to nekoukáme," řekl Jindřišek, který dovedl "klokany" na čtvrté místo po základní části.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články