Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kapitán Baníku do Sparty? Na Letnou nejspíš zamíří krajní obránce Holzer

Ostrava - Do Sparty má namířeno kapitán Baníku Daniel Holzer. Přestup dvacetiletého univerzála, který může nastupovat na obou krajích obrany, je na spadnutí, Letenští jej získají díky výstupní klauzuli, která podle zákulisních informací obnáší deset milionů korun. Zájem Sparty potvrdil i trenér Ostravy Vlastimil Petržela.

Daniel Holzer
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Mládežnický reprezentant Holzer ještě ve středu odehrál závěrečnou půlhodinu přípravy Baníku s Vítkovicemi, ale mohla to být i jeho derniéra v dresu mateřského klubu.

"Podle mých informací je to jasné. Musí se to ještě nějakým způsobem rozhodnout, ale myslím, že už to rozhodnuté je. Mluvil jsem se Zdeňkem Ščasným, který mi řekl, že ho chce," řekl Petržela.

Zájem o Holzera potvrdil i generální ředitel Sparty Adam Kotalík. "S Baníkem jednáme. Máme o Holzera zájem. Je to talentovaný mladý hráč s potenciálem do budoucnosti," řekl šéf letenského klubu.

Baník svého nejlepšího hráče a oporu, kolem kterého Petržela chtěl postavit mužstvo, nemá jak udržet. I když majitel ostravského klubu Václav Brabec Holzera odmítl prodat, Letenští se rozhodli akceptovat výši výstupní klauzule v hráčově smlouvě, která pro tuzemský trh činí podle dobře informovaných zdrojů deset milionů korun.

Levonohý Holzer by v dresu Sparty mohl teoreticky nahradit Ladislava Krejčího, který v létě přestoupil do italské Boloni. O Holzera se vážně zajímal i Liberec.

Přestupy z Baníku do Sparty a naopak v samostatné české historii

červenec 1999: René Bolf (Baník → Sparta)
červenec 1999: Libor Sionko (Baník → Sparta)
listopad 2000: René Bolf (Sparta → Baník)
leden 2005: Miroslav Matušovič (Baník → Sparta)
červenec 2005: Zdeněk Pospěch (Baník → Sparta)
srpen 2011: Josef Hušbauer (Baník → Sparta)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články