Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kanonýr Kozák se vrací do české ligy, Slovácko získalo i Brandnera

Posily do útoku získali fotbalisté z Uherského Hradiště. Devítinásobný reprezentant Libor Kozák se po jedné sezoně v maďarském týmu Puskás Akadémia vrací. Třiatřicetiletý útočník se dohodl na smlouvě s vítězem národního poháru Slováckem, jehož ofenzivu posílil i Patrik Brandner. Délku smluv obou útočníků klub nezveřejnil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kozák se vrací do české ligy, bude hrát za Slovácko

"Byl tam zájem z obou stran, takže jsme se dohodli celkem rychle. Slovácko hraje poslední dva roky tam, kde hraje, do toho navíc může nakouknout do pohárové Evropy. Ambice jsou jak ze strany Slovácka, tak i z mé. Jsem rád, že se to uzavřelo, a je čas se na soutěže připravit," prohlásil Kozák, jehož s novým mužstvem čeká 3. předkolo Evropské ligy.

Odchovanec Opavy v minulosti nastupoval za Lazio Řím, Brescii, Aston Villu, Bari, Livorno, Liberec a Spartu. Autor dvou reprezentačních gólů odehrál v české lize 58 zápasů, v nichž vstřelil 25 branek.

V sezoně 2019/20 se spolu s Petarem Musou stal se čtrnácti góly králem střelců nejvyšší soutěže.

Brandner naposledy působil v Českých Budějovicích. "Je to pro mě určitě nová výzva a doufám, že navážu na předchozí dvě sezony, které se mi povedly v Českých Budějovicích," uvedl bývalý hráč Příbrami a pražské Dukly, který ve 163 ligových duelech nastřílel 17 branek.

"Patrik je univerzální hráč, který může hrát jak na křídle, tak i na hrotu. Věříme, že se pod vedením trenéra Svědíka může ještě zlepšit a mužstvu a klubu výrazně pomoct," konstatoval sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články