Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kanga zůstává ve Spartě minimálně do léta, Dočkal možná stihne část soustředění

Guélor Kanga a Sparta. Tohle spojení by už brzy nemuselo platit. Dříve než v létě to ale nebude. Tomáš Rosický tak vyvrátil spekulace médií, která odchod gabonského záložníka líčila jako téměř stoprocentní. Podle sportovního ředitele pražského klubu zároveň existuje předpoklad, že část soustředění by měl se Spartou absolvovat její dlouhodobě zraněný kapitán a pilíř Bořek Dočkal.

Sport
zdroj: ČT4

"Co se týká Kangy, nejsme blízko ani prodloužení, ani prodeji. Bude s námi do léta. Všechno může mít svůj vývoj," řekl Rosický.

Ten doufá, že Sparta na jaře zlepší zejména tlak na míč. "Na soupeřově polovině i v defenzivnějším postavení. V dnešním fotbale je to velice důležitý atribut a my v něm máme velké rezervy," dodal bývalý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo si zahraje na jaře za Spartu? Dočkal, Drchal, Karabec?

U Dočkala, dlouhodobě nejcitelnější absence na Letné, se předpokládá, že část soustředění ve Španělsku na přelomu ledna a února by mohl stihnout. To by byla pozitivní zpráva i směrem k české reprezentaci, kterou v létě čeká boj na mistrovství Evropy.

"Bořek je na hřišti, je v tréninkovém procesu. Samozřejmě sám, ale běhá už s míčem. Předpoklad je, že by na soustředění ve Španělsku mohl už částečně trénovat s týmem. Přejeme si ho mít zpátky, týmu by hrozně pomohl, ukázal by mladým klukům, jak se připravuje profesionál, jak všechno dělat správně. Ale neupínáme se na to," dodal Rosický.

Letenští začali přípravu i s dvěma mladými navrátilci z hostování Janem Fortelným a Matějem Polidarem. Zapojil se také Adam Karabec. "Je důležité, aby s námi byli a celý trenérský tým je poznal. Jsou to zajímaví kluci. Karabec je velice talentovaný, jeho vzestup je jasně vidět. Zvládal posuny mezi kategoriemi velmi dobře, tak jsme ho vzali do přípravy," řekl Rosický.

Ten zároveň uvedl, že kádr ještě dozná změn, v přípravě je gigantických 34 hráčů. Zájem klubů o obránce Lukáše Štetinu, Ondřeje Zahustela či Semiha Kayu ale zatím prý není na pořadu dne. U Georgese Mandjecka je pravděpodobné, že skončí v létě, smlouvu si ale ještě může vybojovat.

Velký problém měla Sparta na podzim se záložníkem Davidem Mobergem Karlssonem. Hrál zcela bez formy a vytratil se ze sestavy. "Teď ten půlrok bylo pro nás i pro něj zklamání, jeho význam pro tým byl minimální. Schopnosti ale jednoznačně má a musíme se snažit ho oživit," řekl Rosický.

Sport
zdroj: ČT4

V průběhu zimní přestávky se vyrojily informace o tom, že Spartu by mohl opustit Martin Hašek, o kterého projevil zájem maďarský Ferencávros. Podle Rosického má ale Hašek na lepší kluby.

"Poprvé za dobu, co jsem ve funkci, je o naše mladé a mladší hráče zájem ze zahraničí. To je pro mě ujištění, že ta cesta, kterou jdeme, je správná. Byť nehrajeme poháry, zahraniční kluby se ptají na naše mladší hráče. To dřív nebylo. Je znát, že hráči jako Hašek, Hložek, Sáček rostou a zlepšují se," řekl Rosický.

Útočník Václav Kadlec a obránce Filip Panák nadále rehabilitují, blíže návratu na trávník je Václav Drchal. Útočník Tal Ben Chaim naopak v Izraeli podstoupí artroskopický zákrok.

Do Sparty zatím žádné nové jméno nepřichází, byť stoper Lukáš Hušek z Leicesteru jím je. Zatím by však měl posílit rezervu vedenou Václavem Kotalem. V hledáčku má Rosický a jeho tým ještě jedno jméno: Belgičana Maximiliana Caufrieze z Beverenu.

"Priorita je jasná - aby trenér nadále pracoval a zlepšoval tým, aby určitý vývoj v druhé polovině sezony pokračoval. Problémy nevyřeší jen noví hráči. Pro nás je důležitá kontinuita týmu a práce na systému, který trenér Jílek chce hrát," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články