Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanga pyká za červenou na Slovácku. Na podzim už si nezahraje

Záložník fotbalové Sparty Guélor Kanga si za červenou kartu na hřišti Slovácka nezahraje v následujících dvou soutěžních zápasech. O polovinu nižší trest disciplinární komise uložila dalšímu hráči pražského týmu Eldaru Čivičovi, který byl také vyloučen v sobotním utkání 17. ligového kola v Uherském Hradišti.

Guélor Kanga
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Kanga byl vyloučen v 78. minutě za úder loktem do obličeje Tomáše Zajíce a Čivič v nastaveném čase za hlavičku Janu Kuchtovi. Obě červené karty rozhodčí Radek Příhoda udělil až po zhlédnutí videa. Slovácko porazilo Spartu 2:1.

"Disciplinární komise sice neshledala v zákroku hráče Kangy záměr zranit soupeře, nicméně i tak je hráč zodpovědný za následek pohybu svých rukou při hře. Výše trestu v tomto případu odpovídá charakteru a intenzitě přestupku surové hry," vysvětlil předseda disciplinárky Richard Baček.

Měl být Kanga vyloučen? Výrok rozhodčího i krizi Sparty řešil nový Fotbal Fokus podcastu:

Souhlasil i s červenou kartou pro Čiviče. "Byť se jednalo o zákrok nízké intenzity, tak se disciplinární komise ztotožnila s postupem rozhodčího na hrací ploše s tím, že došlo ke spáchání disciplinárního přečinu. V chování hráče Čiviče shledala přečin tělesného napadení, s ohledem na nízkou intenzitu přestupku pak volila trest na samé spodní hranici sazby," řekl Baček.

Kangovi tak předčasně skončila podzimní část sezony. Osmadvacetiletý gabonský středopolař Spartě nepomůže v závěrečných letošních zápasech doma s Teplicemi a v Příbrami.

Disciplinárka udělila sportovnímu manažerovi Slovácka Veličemu Šumulikoskému zákaz činnosti na dvě utkání a pokutu 20 tisíc korun za nesportovní chování v duelu se Spartou a urážlivé výroky na adresu rozhodčího.

Daniela Tetoura z Dukly čeká automatický dvouzápasový trest za nasbíraných osm žlutých karet v první lize. Za čtvrtou žlutou kartu v sezoně si jednou nezahrají teplická dvojice Pavel Čmovš, David Vaněček, Josef Hušbauer ze Slavie, sparťan Martin Frýdek, Michal Trávník z Jablonce a Pavel Zavadil z Opavy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články