Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Kalvach se podruhé v Plzni nádherně trefil. Asi mám štěstí na krásné góly, řekl skromně

Po letním příchodu z Olomouce zaznamenal plzeňský defenzivní záložník Lukáš Kalvach už druhou výstavní branku. Zatímco jeho přímý kop do horního růžku stačil před měsícem v Teplicích jen k remíze 1:1, v dohrávce 9. kola s Jabloncem už famózním halfvolejem pomohl k vítězství 3:2.

Lukáš Kalvach z Plzně (vlevo) v souboji s Janem Krobem z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Tentokrát se ve 43. minutě opřel po rohovém kopu do míče a povedenou ranou vyrovnal na 1:1. "Na videu jsme viděli, že jich chodí hodně do šestnáctky a mohl by tam být prostor na odražené míče. Nějaké signály na mě byly, ale tenhle zrovna ne. Vyplynulo to ze situace. Nějak to tam propadlo a já to pak trefil, takže dobré," popsal Kalvach.

"Hezčí gól jsem dal asi v Teplicích, takový už možná ani nezopakuji. Tenhle byl ale důležitější, protože nám pomohl k obratu. Moc jich nedávám, takže mám možná asi štěstí na tak krásné góly," přidal defenzivní středopolař, který v 67 prvoligových zápasech skóroval čtyřikrát.

Plzeňští museli v souboji o druhé místo v tabulce dvakrát dotahovat ztrátu, ale nakonec vyhráli a udrželi tříbodové manko na vedoucí Slavii. "Nebylo to vůbec lehké. Jablonec byl zatažený, dobře organizovaný. Nemohli jsme se tam dostat a z jejich první příležitosti jsme inkasovali. Naštěstí se nám povedlo do poločasu vyrovnat. Druhá půle začala stejně, zase nám z ojedinělé střely dali gól, ale rychle jsme vyrovnali z penalty a pak dali třetí gól. Myslím, že jsme zaslouženě zvítězili," uvedl Kalvach.

Ve Viktorii se rychle prosadil do základní sestavy a v záloze pomáhá zacelit místo po srpnovém odchodu dlouholeté opory Patrika Hrošovského do belgického Genku. Za dobré výkony si olomoucký odchovanec vysloužil také premiérovou nominaci do reprezentace, i když do nedávných kvalifikačních duelů v Kosovu a Černé Hoře nezasáhl.

"Zatím se to vyvíjí dobře. Škoda že jsme nepostoupili do pohárů. Jsem rád, že jsem naskočil, hraji a dal jsem i nějaké góly. Myslím, že body potřebuji, a jsem rád, že to tam dvakrát padlo," zakončil Kalvach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články