Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kadlec po návratu na ligové trávníky: Člověk si toho váží úplně jinak než dřív

Po více než dvou letech nastoupil k ligovému zápasu Václav Kadlec, který vloni v únoru kvůli zranění ukončil kariéru. K fotbalu se ale Kadlec nakonec rozhodl vrátit a za Mladou Boleslav odehrál závěrečnou půlhodinu v zápase na hřišti Jablonce, kde pomohl k vítězství Středočechů 1:0. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant přiznal, že po vleklých zdravotních problémech si teď váží šance hrát vrcholový fotbal mnohem více než dřív.

Václav Kadlec ve stejnokroji Mladé Boleslavi
zdroj: FK Mladá Boleslav

Kadlec naposledy v březnu 2019 absolvoval za Spartu závěr vítězného utkání proti Plzni (4:0). Kvůli opakovaným problémům s kolenem, s kterým absolvoval několik operací, o necelý rok později ukončil profesionální kariéru. Letos v srpnu se ale začal připravovat s B-týmem Mladé Boleslavi. Pak se přesunul do "áčka" a dva listopadové duely nejvyšší soutěže s Českými Budějovicemi a Zlínem strávil na lavičce.

"Poslední týdny jsem se cítil na tréninku mnohem líp. Věděl jsem, že fyzicky problém nemám, fotbalově taky ne. Člověk si toho váží úplně jinak než dřív," řekl Kadlec.

Cítil, že proti Jablonci by od mladoboleslavského trenéra Karla Jarolíma mohl dostat příležitost. I vzhledem k absenci nemocného kanonýra Milana Škody. "Nebyl dneska Škoďák, takže šance, že se dostanu na hřiště, byla o něco větší než normálně. Vyhlížel jsem to. Hned jak mi trenér řekl, že tam půjdu, tak jsem byl šťastný. Říkal jsem si, že si to hlavně užiju, nebudu nad ničím přemýšlet, nějak to odpracuju a uvidím, co z toho bude," líčil Kadlec.

"Určitě to bylo příjemné. Bylo to nějakých 30 minut a myslím, že bohatě stačily. Hezky jsem si zaběhal, ale hlavně, že jsme to zvládli a mohl jsem tomu aspoň trochu pomoct," doplnil bývalý hráč Eintrachtu Frankfurt nebo dánského Midtjyllandu.

Na Střelnici dokonce mohl comeback oslavit gólem, v 83. minutě ale ve skluzu minul. "Byl jsem před centrujícím Juráskem a snažil se dostat před stopera. Jak jsem byl před ním, tak by to stejně asi byl ofsajd, ale těžko říct. Člověk se to snaží trefit ve skluzu a chyběl kousek. Je to škoda, ale naštěstí nás to nemusí mrzet, protože se to stejně zvládlo," uvedl Kadlec.

Jablonecký stadion tak pro něj zůstal zakletý. "Nikdy jsem tady nedal gól, ani nehrál extra dobře. Na Jablonec nemám moc dobré vzpomínky. Jednou jsem tady nedal penaltu v jednadvacítce v baráži. Jsem rád, že to dopadlo takhle, že jsem to zvládnul a že jsme vyhráli," dodal Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články