Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kadeřábek jde do Hoffenheimu, do Sparty míří Litsingi a Steinhöfer

Praha - Reprezentant Pavel Kadeřábek přestoupil ze Sparty do bundesligového Hoffenheimu,  kde podepsal čtyřletou smlouvu. "Vím, že to pro Spartu nebylo jednoduché rozhodnutí, zvláště v současné době můj odchod pro ni byl složitý," uvedl Kadeřábek. Na Letné hlásí i první posily. Do Sparty míří záložník Franci Litsingi z Teplic a obránce Markus Steinhöfer z třetiligového Aalenu. V kádru vícemistra naopak končí Fabrice Picault a Jakubové Řezníček a Podaný.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek si zahraje Bundesligu v dresu Hoffenheimu

Podle serveru kicker.de zaplatil Hoffenheim za Kadeřábka 3,5 milionu eur (asi 95 milionů korun). "Nechtěli jsme ho jen my, ale i další kluby, proto mám radost, že se rozhodl pro nás," uvedl sportovní ředitel Alexander Rosen. "Je to silný a dynamický obránce, který přesně zapadá do našeho herního systému," dodal.

Třiadvacetiletý Kadeřábek v předminulé sezoně vyhrál se Spartou double a vybojoval si stálé místo v seniorské reprezentaci. V uplynulém ročníku sice triumf v poháru a v lize s letenským celkem neobhájil, získal však ocenění pro nejlepšího hráče nejvyšší soutěže.

Nahradit by ho měl Steinhöfer

Na pravém kraji obrany by ho měl nahradit devětadvacetiletý Steinhöfer, který sestoupil s Aalenem do třetí německé ligy. Předtím nastupoval za Mnichov 1860, Frankfurt, Kaiserslautern, Betis Sevilla a Basilej, s níž v letech 2011 až 2013 třikrát vyhrál švýcarskou ligu.

Další titul přidal během angažmá v Salcburku. "Vím, jaký je Sparta klub i jaké má cíle. Já jsem ale zvyklý hrát v týmech, od kterých se čeká jen vítězství, takže tlaku se tu nebojím. Naopak, tlak mě motivuje, já jsem sem přišel vyhrávat," uvedl Steinhöfer.

Osmadvacetiletý Litsingi do Sparty zamířil po nepříliš povedené sezoně v Teplicích, v předchozím ročníku ale za severočeský klub nastřílel čtrnáct branek. Na Stínadla ho navíc před dvěma lety přivedl současný trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Končí i Picault s Podaným

Na Letné došlo ještě k několika dalším změnám v kádru. Svolení hledat si nové angažmá dostal americký útočník Fabrice Picault, který přišel letos v lednu z nižší zámořské soutěže a dosud neodehrál za Spartu ani zápas. Hostování z Příbrami nebude prodlouženo ani Jakubu Řezníčkovi a po vypršení smlouvy končí také Jakub Podaný. O prodloužení spolupráce klub naopak jedná s brankářem Miroslavem Millerem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články