Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jubilant Pulkrab: Zkazil jsem, na co jsem sáhnul, a byly z toho dva góly

Stý ligový start ozdobil dvěma brankami, s vlastním výkonem však spokojen nebyl. Útočník Matěj Pulkrab pomohl Spartě k domácímu vítězství 4:2 nad Teplicemi, ale domníval se, že na co sáhnul, to zkazil. Zároveň připustil, že přijal současnou roli střídajícího hráče.

Matěj Pulkrab ze Sparty překonává brankáře Tomáše Grigara z Teplic
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Pulkrab po hodině nahradil Martina Minčeva a v 77. a 88. minutě zaznamenal třetí a čtvrtý gól Sparty. "Můj výkon ale nebyl herně povedený. Hned první povedený centr od Péši (Peška) jsem nepochopitelně netrefil. Pak se nedařilo vůbec nic. Nevěděl jsem, co se děje," řekl Pulkrab klubové televizi po utkání 14. ligového kola.

"Naštěstí jsem pak situaci vyřešil tak, jak by se mi to nepovedlo asi ani na tréninku - levačkou přes gólmana. Pak mě Šula (Haraslín) našel do prázdné. To je přesně ono. Měl jsem několik dobrých zápasů, připravil jsem spoluhráčům situace a tentokrát to bylo úplně naopak. Zkazil jsem, na co jsem sáhnul, a byly z toho dva góly," doplnil čtyřiadvacetiletý útočník.

Jubilejní 100. ligový start ho potěšil. "Speciálně jsem se na to nechystal, ale jsem moc rád, že jsem na tuhle metu dosáhl. Stý zápas, hodně to pro mě znamená. Trošku jsem to v hlavě měl. Sáčis (Sáček) mi to hned připomínal po závěrečném hvizdu, věděli jsme o tom." 

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Sparta se proti Teplicím, které klesly na poslední místo v tabulce, nečekaně dlouho trápila. "Bylo to náročnější, než jsme si asi byli schopni připustit. Hrozně moc jsme kazili, i jednoduché přihrávky. Tím jsme pomáhali soupeři, aby s námi držel krok. Nebyli jsme schopni odskočit," podotkl sparťanský odchovanec.

"Cítili jsme i tlak od fanoušků, kteří se těšili na kanonádu. Ale v lize se mužstva na Spartu dokážou vyhecovat. Když se to sejde s tím, že nezvládáme předvádět svou hru, tak je dostaneme na koně a sami sebe srážíme. Ale naštěstí toho Teplice dopředu tolik nevyřešily a vyhráli jsme." 

Ve Spartě momentálně zastává roli střídajícího hráče. "Beru to, rozhodně. Trenér mě má jako jednu z prvních voleb, jak zlomit utkání. Myslím, že se mi to několikrát povedlo. Zkrátka vím, že taková je moje role. V první řadě mi jde o tým, letos úplně enormně, protože vidím, jaké kluky máme v základu. Přijal jsem to a chci pomáhat tím, čím můžu," dodal Pulkrab.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články