Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jsme zpátky v boji o titul, řekl Hořava po výhře nad Slavií

Vítězství Plzně nad Slavií vrátilo boji o titul ve fotbalové lize dramatický náboj. Náskok Pražanů se smrskl na tři body a Tomáš Hořava, záložník Viktorie, věří, že se budou přetahovat až do závěru sezony.

Tomáš Hořava
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Doufám, že to bude vyrovnané až do posledního kola. Teď je mezi námi rozdíl tří bodů a zase jsme se tak dostali do boje o titul," řekl Hořava po utkání, v němž Plzeň byla výrazně lepší než Slavia, která se do šancí téměř nedostala.    

"Pro nás je nejdůležitější výsledek. V první půli jsme si za tím šli a dostali jsme se zaslouženě do vedení. Pak jsme měli trochu výpadek, Slavia nás zatlačila, ale nedala gól. Pak jsme to vyrovnali herně a nakonec druhým gólem rozhodli," popisoval Hořava.    

Klíčový byl podle plzeňského záložníka už první gól Tomáše Chorého v závěru první půle. "Dostat se do vedení v takovém zápase, který často rozhoduje jeden gól, nám hodně pomohlo. V poločase jsme měli větší klid, ale zas jsme nezachytili nástup do druhé půle a Slavia nás málem ztrestala, takže klid byl možná až moc velký," uvedl reprezentační záložník.  

Už podesáté za sebou vyhrál v zápase těchto celků domácí tým. "Náhoda to nebude. Tyhle zápasy bývají hodně o agresivitě a bojovnosti a domácí tým do toho dává většinou o trochu více než hosté. Domácí prostředí dělá tým sebevědomější," konstatoval Hořava.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články