Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jsme zachránění, ale nedohrával bych to, říká Páník a tvrdí: Krátká pauza může být pro týmy vražedná

Zachráněno, splněno. Tak to vypadá ve Zlíně, jehož fotbalisté už mají ve skupině hrající o ligové přežití klid, a tak si užívají dovolenou. Už od pátku se začnou připravovat na novou sezonu i na závěrečné dva zápasy ve skupině, kterou zastavily pozitivní nálezy na covid-19 v karvinském týmu, a právě k tomu má zkušený kouč Bohumil Páník výhrady.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

V rozhovoru pro klubový web, který poskytl na dovolené v Jižních Čechách, uvedl že by se přimlouval, aby se soutěž nedohrávala. "Vůbec bych to nepodceňoval. Všechno ukáže čas. Skupiny, které byly v pořádku, se dohrály. Dobře. Ale naši měli nechat na pokoji. Někdo řekl, že výjimečná doba potřebuje výjimečná rozhodnutí. Odpovědní by si to měli uvědomit, a ne jet striktně podle řádů," říká trenér, jenž už má něco za sebou a podařilo se mu tým po svém příchodu v lize zachránit.

Tvrdí, že by se nemoc, která trápí celý svět, neměla brát na lehkou váhu. "Je to obrovsky ošidné. Pokud máte klub čistý, tak se to vykládá dobře, než když máte pár nemocných hráčů. Nikdo si neuvědomuje, jaké to může mít pro fotbalistu následky, pokud nebude stoprocentně zdravý. Může mít dechové potíže, sníží se mu vitální kapacita plic. A v nejhorším případě to může být pro někoho konečná," tvrdí muž, který prošel několika ligovými celky, trénoval i v zahraničí a ani ve Zlíně není poprvé.

Měla by se liga dohrát a případně jak? Situaci řešil Fotbal fokus podcast:

Páníkovi také nepřijde správné držet se stanovených termínů začátku příštího ročníku, jenž je určený na 22. srpna. "My jsme v pohodě, jsme zachránění, máme dovolenou. Týden potrénujeme a půjdeme dohrát dva zápasy. Ale vezměte si mužstva, která si neodpočinula a půjdou hrát. Druholigové celky, které ještě hrají a čeká je třeba baráž. Skončí a za tři týdny jim začne liga…," dodává třiašedesátiletý kouč.

Hned také upozorňuje na možná rizika. "Nepřeju nikomu nic špatného, ale někdy kolem desátého kola je to může doběhnout. V závěru podzimu je organismus unavený po kondiční i mentální stránce. Většina zranění přitom pochází z hlavy. Hráč se špatně rozhoduje, špatně jí, něco podcení, nemá dobrou regeneraci nebo někdo něco za něj špatně řeší. Pro tahle mužstva to bude vražedné," tvrdí.

Zdroj
ČT sport, fcfastavzlin.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články