Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsem šťastný, ten míč si nechám od kluků podepsat, řekl Šulc po hattricku

Náramně rozjetý je dvaadvacetiletý plzeňský fotbalista Pavel Šulc. V předkole Evropské konferenční ligy s Gzirou dal jeden ze čtyř gólů a u dvou asistoval, v neděli v Českých Budějovicích dal rovnou tři góly. K hattricku mu hodně pomohli spoluhráči, kteří ho přesvědčili, aby si v nastaveném čase kopl pokutový kop, kterým upravil skóre na 5:2.

Pavel Šulc a Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Kluci na mě křičeli, ať si ji vezmu. Já jsem v životě ještě nikdy takhle penaltu nekopal. Už bylo po 90. minutě, takže to bylo skoro bez nervů. Říkal jsem si, že když ji nedám, tak nebude hattrick, ale vítězství si už odvezeme. Ale jsem rád, že jsem ji proměnil," uvedl Šulc. "Chci si vzít ten balon domů. Nechám si ho ještě podepsat od kluků," dodal šťastný odchovanec Viktorie.

Poprvé se v Českých Budějovicích trefil v 10. minutě, kdy využil Durosinmiho nepovedeného zpracování míče a zblízka zvýšil na 2:0 pro Plzeň. "Trošku se na mě zlobil, že jsem mu ten gól ukradl. Ale byl jsem u balonu rychleji a navíc jsem si myslel, že mi to stoper Budějovic ukopne. Proto jsem za to vzal, i když jsem to ani takhle nechtěl," řekl Šulc.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

V 72. minutě netradičně skóroval hlavou. "Trenéři mi říkali, ať si hledám odražený míč. Před zápasem jsem říkal Lukášovi Hejdovi, ať si mě postaví tam, kam bude potřeba, abych mu když tak odblokoval hráče. A najednou vidím, že ten balon letí na mě, tak jsem si řekl, že to zakončím sám," přiblížil Šulc.

Ve druhé půli plzeňští trenéři zvažovali, koho ze zálohy stáhnou. Přemýšleli i o Šulcovi, ale nakonec vystřídali střelce první branky Ibrahima Traorého. "Trenéři se rozhodli pro tuhle variantu, za což jsem rád. Byl jsem na sto procent rozhodnutý, jak penaltu zahraju," přiznal bývalý hráč Jablonce, Českých Budějovic, Opavy či Jihlavy.

Po zápase zářil. "Jsem rád, že jsme to zvládli a po té Evropě si odvážíme tři body. Jsem šťastný, dneska se mi to povedlo," prohlásil Šulc, jenž vstřelil první tři ligové branky v sezoně.

Kouč Viktorie Miroslav Koubek ho chválil. "Je všestranný, velmi zdatný technicky a má výborné myšlení. Dříve se potýkal s produktivitou, ale zdá se, že i v tomto se posunul dopředu," řekl jednasedmdesátiletý trenér.

Před sezonou se Koubek musel Šulcovi víc věnovat kvůli tomu, že jeho přípravu ovlivnila účast na evropském šampionátu do 21 let. Do úvodních čtyř soutěžních utkání tak rodák z Karlových Varů vůbec nezasáhnul. "Trochu jsem ho potrápil, musel malinko potrénovat, ale pochopil to správně," dodal Koubek po čtvrtém soutěžním vítězství Plzně po sobě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články