Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jsem rád, že jsme udrželi vzadu nulu a naladili se na těžké zápasy, říká Čelůstka

Lille, Slavia, AC Milán. To jsou soupeři, které Spartu nyní čekají a obránce Ondřej Čelůstka věří, že jim hodně pomůže vítězství 1:0 v Teplicích a druhá nula v této prvoligové sezoně. Jednatřicetiletý reprezentant, jenž se do obrany vrátil po zranění, věří, že Letenské výhra na Stínadlech dobře naladí.

Ondřej Čelůstka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparťané v nejvyšší soutěži zabrali po dvou porážkách za sebou a na druhém místě tabulky se po devátém kole přiblížili na dva body k mistrovské Slavii, kterou vyzvou za týden.

"Jsem hrozně rád, že jsme po zranění udrželi nulu vzadu a vítězstvím jsme se nějakým způsobem naladili na tři těžké zápasy, které nás čekají, včetně derby. Moc se na něj těšíme a věříme, že jsme dost silní, abychom ho zvládli," řekl v nahrávce pro klubový web zkušený fotbalista, jenž kvůli svalovým problémům vynechal předchozí čtyři zápasy.

Favorizovaní Pražané měli v Teplicích převahu a řadu příležitostí, ale proměnili jedinou. V 65. minutě si nejlepší ligový střelec Lukáš Juliš připsal sedmou branku v ročníku. "Dneska byl hrozně důležitý vstřelený gól. Potřebovali jsme ho už v začátku na zklidnění, to bohužel nepřišlo. Říkali jsme si v kabině, že jsme v prvním poločase měli dvě tři tutovky a přijdou znova. Nakonec Julda potvrdil obrovskou fazonu. I díky němu máme vítězství a důležité tři body," uvedl zlínský rodák.

V tříčlenné obraně Sparty, kde ho doplňovali Dominik Plechatý a Ladislav Krejčí mladší, nemusel řešit mnoho nebezpečných situací. "Hráli jsme v podstatě do plných, takže nebylo až tolik práce směrem dozadu. Ale je pravda, že potom v posledních deseti patnácti minutách tam byly nějaké závary, kdy jsme trošičku v některých akcích ve středu hřiště polevili a dostali se nám tam," konstatoval Čelůstka.

"Spíš jsme jako stopeři museli tvořit, rychle otáčet hru a pohlídat si kontry od soupeře. Myslím, že jsme to zvládli," dodal bývalý hráč Slavie, Palerma, Trabzonsporu, Sunderlandu, Norimberku či Antalyasporu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články