Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Jiráček se zlobí na výkony Zlína: Doma a venku, to je den a noc

Patří mezi nejzkušenější hráče Zlína, není-li tím vůbec nejzkušenějším. Petr Jiráček si v utkání na půdě Bohemians připsal první branku po roce, ale radost mu hned po dvou minutách zkazilo vyrovnání Klokanů. To podle něj jen podtrhlo nekoncentrovanost Ševců a špatné výsledky na hřištích soupeřů.

Petr Jiráček ze Zlína (vlevo) v utkání EL proti Kodani
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Po tom gólu jsem čekal, že nám to vedení vydrží do konce. Ale víme, že prvních pět minut po gólu je zrádných. O to více musíme být koncentrovaní. To se nám dnes nepovedlo a hned jsme dostali vyrovnávací gól. Z toho se musíme poučit," je si vědom Jiráček. "Po tom tlaku, co jsme měli, jsme ze zápasu mohli vytěžit víc než jen jeden bod," dodal.

Zlín poslal do vedení ve 35. minutě, kdy k němu domácí gólman vyrazil míč a Jiráček úspěšně dorážel. "Půlka brány byla odkrytá, takže prostoru bylo dost. Jediný problém byl, že jsem to měl na svou slabší pravou nohu. Ale trefil jsem se," popsal svou první ligovou trefu od loňského 22. října, kdy skóroval za Jablonec proti Příbrami, a druhou od návratu ze zahraničí.

Jenže krátce na to Zlín nedotáhl brejk, domácí brankář rychle rozehrál a Bohemians z protiútoku srovnali dorážkou Antonína Vaníčka. Jiráček si to ihned se spoluhráči vyříkaval, zatímco Bohemians slavili. "Něco jsme si tam řekli, ale to zůstane v šatně. Vadilo mi, že kluci se tam dohadovali, aniž by se vrátili dozadu. Vždy je třeba se nejprve vrátit a pak si to mohou vyříkat. To mě trochu namíchlo. Ale to jsou emoce na hřišti," uvedl Jiráček.

Zlín tak venku v této sezoně ještě nevyhrál a z posledních 14 venkovních utkání v lize vyhrál jen dvě. "Jsme si vědomi, že výkony doma a venku jsou jako den a noc. Pracujeme na tom a věřím, že už v příštím zápase to prolomíme," míní jednatřicetiletý záložník.

Nyní ale na Zlín čeká těžká série. Nejprve se ve čtvrtek představí v Evropské lize na hřišti Kodaně, následně doma přivítá Spartu a venkovní trápení se bude snažit ukončit na hřišti aktuálně druhého celku tabulky Olomouce.

"Teď se soustředíme na Kodaň. Víme, jaký soupeř nás teď čeká. Poznali jsme v prvním zápase, že mají dobré hráče. Proti nám sice některé šetřili, to se asi nebude opakovat. Rozhodně nás nečeká nic lehkého, ale fotbal je nevyzpytatelný a může se stát cokoli. Byla by chyba tam jet s poraženeckou náladou. Budeme chtít uhrát výsledek, který nás bude držet v boji o postup," dodal Jiráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články