Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jílek kritizoval červenou i video: To jsem dlouho neviděl. Byl to faul na fotbal

Nechápal a byl pořádně nakrknutý. Kouče Olomouce Václava Jílka vytočil během duelu v Liberci, kde jeho tým v rámci 10. kola prohrál 0:3, sudí Zbyněk Proske, který po skoro pětiminutové poradě s videorozhodčím vyloučil Šimona Faltu. Podle trenéra Hanáků však o červenou kartu rozhodně nešlo a rozhodnutí považuje za faul na celý fotbal.

Trenér Olomouce Václav Jílek
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Inkriminovaný moment přišel v 82. minutě, kdy Falta přišlápnul kotník domácímu Radimu Breitemu. Vše na první moment vypadalo jako normální faul, jenže na doporučení videorozhodčího si rozhodčí Proske šel situaci prohlédnou na obrazovku. A po dlouhém rozmýšlení nakonec hráče hostů rovnou vyloučil.

"Závěr utkání snad ani nebudu komentovat, protože to vyloučení, to už jsem dlouho něco takového neviděl. Tohle video je nehodnotitelné. To není faul na červenou kartu, to je faul na fotbal. Pro mě je to ztráta jakékoli důvěryhodnosti a navíc naprostá zbytečnost, neboť jsme tam pět šest minut stáli," řekl Jílek.

"Když se na to podíváte, to je přirozený běh toho hráče, není zvednutá podrážka. Nejsou tam splněny základní parametry na to, aby mohl rozhodčí udělit červenou kartu," doplnil.

Vyloučení podle něj nechápala ani řada libereckých hráčů. "I domácí se diví, my se divíme. Sám jsem zvědav na hodnocení pana rozhodčího komisí rozhodčích, strašně by mě to zajímalo. Absolutně to nesplňuje žádnou podstatu faulu na červenou kartu," uvedl Jílek.

Video hrálo v neprospěch Sigmy i při prvním libereckém gólu Tarase Kačaraby v 25. minutě. Po rohu při soubojích skončilo na zemi hned trio hostujících hráčů, ale technologie prohřešek neodhalila.

"Z mého pohledu diskutabilní. Nezvládli jsme uhlídat odražený balon a Kačarabu. Jestli to bylo s faulem, nebo ne? Rozhodlo se tak, jak se rozhodlo. Michal (Vepřek) má podlitinu pod okem, neudělal si to sám. Kačaraba pracoval rukama a odhodil ho," mínil Jílek.

"Hrálo se hodně bojovně a rozhodčí tuhle situaci pustili ve prospěch Liberce. Video hrálo důležitou roli a dvakrát v náš neprospěch," dodal Jílek.

Nad nezvykle dlouhou prodlevou před vyloučením se pozastavil i liberecký trenér Zsolt Hornyák. "Určitě bych si nepředstavoval videorozhodčího, aby to stálo pět minut. Byla zima, úplně to zdrželo hru. Neumím to posoudit, neviděl jsem, co se stalo. Stejně jako na Spartě proti nám, až zpětně jsme zjišťovali, co se stalo. Ta doba byla úplně nevhodná. Zbytečně se dobrý zápas v dobrém tempu přerušil. Video je samozřejmě dobrá věc, ale ne v každém případě," řekl slovenský kouč Liberce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články