Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlava překvapila na Dukle a od sestupu už se odpoutala na sedm bodů

Praha - Dukla Praha překvapivě prohrála domácí utkání s Jihlavou 0:1 a neposunula se tak do horní poloviny tabulky. Jihlava si na druhé straně pomohla v boji o záchranu, když po vítězství nad Olomoucí získala tři body podruhé v řadě. Na sestup má tak nyní v neúplné tabulce 21. kola sedmibodový náskok.

Radost jihlavských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

První velkou šanci si vypracovala v desáté minutě Jihlava. Kučera výbornou přihrávkou vyslal do úniku Voltra, který však napálil jen brankáře Hrošša a z dorážky trefil ruku obránce Štetiny. Rozhodčí Nenadál situaci jako penaltovou neposoudil.

Dukla poté převzala iniciativu a držela častěji míč, ale do šestnáctky Vysočiny se moc nedostávala. Pět minut před pauzou z dálky vypálil nepřesně domácí Manzia. Hráči Jihlavy zase v první půli dvakrát zamířili jen doprostřed Hroššovy branky.

V úvodu druhého poločasu měli práci oba brankáři. Hroššo vyrazil ránu Šulka a z protiútoku Dukly zase Hanuš vytáhl na roh střelu Mareše. Do zakončení se dostal i Vašíček, který v dobré pozici hlavičkoval nad břevno. Po hodině hry zahrozila také Jihlava. Voltrovu střelu ještě zkrotil Hroššo, ale v 62. minutě slovenský gólman zaváhal, neudržel Kučerův centr z pravé strany a po srážce se spoluhráčem Štetinou si míč nešťastně hodil do vlastní sítě.

Dukla si tlak vytvořila až v úplném závěru. K vyrovnání měl nejblíže v poslední minutě Mareš, ale jeho hlavičku vyrazil gólman Hanuš. Pražané tak utrpěli sedmou ligovou porážku v sezoně a třetí doma.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)

Branka: 62. Štětina (vlastní). Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Berger, Štětina, Jurendič, Gorkšs - Šulek. Diváci: 1 148.

Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Jurendič - Mareš, Považanec, Hanousek (72. Tetour) - Berger, Vašíček, Manzia (46. Albiach, 84. Breznaník). Trenér: Kozel.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal (64. Kukol), Hronek (90+1. Mišůn), Vaculík - Voltr (87. Jungr). Trenér: Hipp.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Přestože jsme se na Jihlavu připravovali, nabídli jsme jí každý poločas dvě brejkové situace, ze kterých mohla vstřelit branku. Tam nás podržel brankář. My jsme měli přechod do útoku pomalejší. Snaha hrát fotbal tam asi byla, ale v první půli naše převaha končila na hranici pokutového území. Druhý poločas jsme se v úvodu zlepšili, náš tlak byl větší a dostávali jsme se i do vápna a k zakončení. Když jsme přečkali ty větší šance soupeře, tak jsme si paradoxně dali vlastní gól a dostali se ještě pod větší tlak. Samozřejmě je to hloupý a laciný gól a asi by se to stát nemělo, ale ještě se na to musím podívat. Snaha tam byla, ale kvalita hlavně ve finální fázi nebyla moc dobrá, a když už jsme si dvě stoprocentní šance vytvořili, tak Vašíček i Mareš bohužel branku nevstřelili. Takže jsme si to vyžrali až do konce."
Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Byli jsme si vědomi kombinační síly Dukly, chtěli jsme zahušťovat prostor ve středu pole a pokoušet se o rychlou přechodovou fázi. První poločas jsme z hlediska defenzivy zvládli poměrně slušně a měli jsme asi i víc gólových šancí. O přestávce jsem upozorňoval, že je to zápas o jednom gólu. Vstup do druhého poločasu byl slušný, okolo 60. minuty se lámal chleba. Fotbal je o gólech a o chybách. Říká se, že štěstí přeje odvážnějšímu a připravenému. Jsem rád, že se dnes se přiklonilo na naší stranu. Dneska jsem za vítězství asi trojnásobně radši než po Olomouci, protože jsme to domácí vítězství potvrdili na těžké půdě, odkud se body lehko nevozí. Vstoupili jsme do poslední třetiny ligy a ta bude zajímavá až do konce. Ale po každém takovém zápase je v kabině samozřejmě lepší nálada."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články