Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Jihlava jde hájit neporazitelnost proti Baníku

Jihlava - Jediný neporažený tým nejvyšší české soutěže? Jihlava. Svou skvělou šňůru podzimní částí ligy se dnes pokusí prodloužit proti ostravskému Baníku. Pomoci by jí mohlo i to, že trenér soupeře Radoslav Látal se na zápas podívá jen z tribuny. Místo něj tým povede asistent Jiří Neček. Utkání začne v pondělí v 18:00 v přímém přenosu ČT4, studio už v 17:30. Hlavním rozhodčím bude Petr Ardeleánu.

Po sobotní porážce Sparty v Plzni je Jihlava jediným týmem, který ještě nepoznal hořkost porážky. Nováček soutěže po úvodních pěti remízách v minulém kole vyhrál v Mladé Boleslavi a nyní by rád třemi body potěšil i fanoušky na vlastním stadionu.

"Chceme navázat na naše dosavadní solidní výsledky a v domácím prostředí hodláme hrát na vítězství. Chceme se prosadit nátlakovou, aktivní a důraznou hrou," prohlásil trenér František Komňacký, který získal s Ostravou její poslední titul v roce 2004.

I kvůli znalosti prostředí v Baníku si je tak vědom toho, že nemůže soupeře podcenit. "Čeká nás houževnaté a dobře organizované mužstvo. Venku se navíc Baníku daří lépe než na domácí půdě. Zvítězil v Českých Budějovicích, uhrál bod v Hradci Králové a v Jablonci při prohře 0:2 inkasoval až v 86. a 89. minutě. Pozor si musíme dát na rychlé křídelní hráče Kukece a Milosavljeva," upozornil Komňacký.

V souboji trenérů se tentokrát postaví asistentovi Nečkovi, který ještě v kariéře prvoligový tým nikdy nevedl. Proti Jihlavě ale musí zastoupit potrestaného Látala. "Fotbal vnímáme podobně, na spoustě věcí se shodneme. Věřím, že v tom nebude žádný problém," prohlásil Látal. "Chceme poctivě bránit a navázat na výkony z Jablonce, Budějovic nebo Hradce. Čeká nás série tří těžkých utkání, ze kterých bychom rádi vydolovali aspoň čtyři body," dodal.

Tuší ale, že ve formě hrající Jihlava bude obtížným protivníkem. "Jihlava skutečně prokazuje kvalitu. Vždyť herně si doma poradila s kvalitní Plzní, ve druhém poločase dokázala zmáčknout silnou Olomouc. Má dost rychlostních typů v sestavě a od toho se odvíjí její rychlý styl hry. K tomu musíme připočíst dobře secvičené standardní situace," dodal Látal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články