Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jihlava i pod Bílkem dál čeká na výhru, doma jen remizovala s Duklou

Jihlava – Už dvanáct zápasů trvá série bez vítězství fotbalistů Jihlavy. Vysočina se výsledkově nezvedla ani pod novým trenérem Michalem Bílkem a v 11. kole první ligy pouze remizovala 1:1 s pražskou Duklou. Domácí přitom vedli gólem Lukáše Zoubeleho, ovšem po změně stran vyrovnal Peter Olayinka. Pražané sice získali bod, ale na výhru venku čekají už od března.

Utkání Jihlava - Dukla
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Vedení Jihlavy sáhlo po minulé prohře na vlastním stadionu s pražskými Bohemians 1905 k finančním postihům s platností, dokud se hráči nedostanou ze sestupových pozic.

Jenže ani proti Dukle se jim nedařilo a hosté byli jasně lepším týmem. Potýkali se však s koncovkou. Už v osmé minutě mohl poslat hosty do vedení skluzem po propadnutém centru Považanec, ale ani z dorážky se Dukle nepodařilo dostat míč do sítě.

Po čtvrthodině hry se ve vápně uvolnil Juroška, ale míč nasměroval jen do břevna. V 28. minutě mohli domácí děkovat pro změnu zbrklosti Olayinky, který místo přihrávky na volného spoluhráče zkoušel obstřelit Hanuše, ale jeho pokus skončil mimo.

Po půlhodině se do první gólové šance dostali domácí. Hronek vyslal průnikovou přihrávkou mezi obránci do sóla Rabušice, ale ten střelou na vzdálenější tyč mířil vedle.

Sedm minut před přestávkou už ale domácí po 262 minutách ukončili střelecký půst. Po rohu se dokázal prosadit svou první brankou v dresu Jihlavy záložník Zoubele.

Dukla i v druhé půli byla lepším celkem, ale zaslouženého vyrovnání se dočkala až v 71. minutě. Miloševič z pravé strany našel přesně Tetoura, toho sice skvěle vychytal Hanuš, ale odražený balón dopravil do sítě Olayinka.

Hanuš poté chytil na brankové čáře i hlavičku Čajiče, nakonec tak mohla rozhodnout Jihlava, ale Urblík brankáře Radu tečovanou střelou nepřekvapil.

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branka: 38. Zoubele - 71. Olayinka. Rozhodčí: Berka - Kotalík, Černý. ŽK: Tetour (Dukla). Diváků: 2903.

Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov - Štěpánek (81. Dvořák), Urblík - Vaculík (69. Ikaunieks), Hronek, Zoubele - Rabušic (90. Vitásek). Trenér: Bílek.

Dukla: Rada - Miloševič, Štetina, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Tetour, Považanec (88. Šimůnek) - Juroška (69. Čajič), Albiach, Olayinka (80. Beauguel). Trenér: Hynek.

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Věděli jsme, že Duklu nebudeme přehrávat, protože je to kombinačně už dlouhou dobu silné mužstvo na míči. Soupeř si vytvořil několik příležitostí. Dneska je bod maximem, které jsme mohli získat. Kdyby se Štěpánek prosadil po standardní situaci, tak ten výsledek mohl být jiný. Hanuš chytal velmi dobře, podržel nás."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Pravidelně jsme si vytvářeli šance. S předvedenou hrou jsem spokojený. Jihlavě jsme ale dneska darovali bod a dva ztratili. I pro Jihlavu je tenhle bod ale málo. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Juroška trefil břevno, Olayinka měl dnes dvě výborné příležitosti. Hanuš byl skvělý. Jihlava hraje o bytí, byl to pro ni silný zápas, který musela zvládnout, ale stejně jako pro nás je bod z tohoto zápasu málo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články