Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihlava doma kapitulovala s Příbramí, která vykročila k záchraně

Jihlava - Velice důležitou výhru v boji o záchranu vybojovala Příbram, která po 473 minutách konečně skórovala, po pěti zápasech si připsala první tři body a vyšvihla se na dvanácté místo. Po prohře 1:3 naopak Jihlava nenavázala na dvě předchozí vítězství a neodpoutala se dále od sestupových příček. Oba kluby však nadále dělí jediný bod. O vítězství Středočechů rozhodli Tregler, Bednář a Suchan, za Jihlavu už jen stačil korigovat v závěru Nerad.

Slavící fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Jihlava sice vyhrála poslední dva ligové zápasy, ale do záchranářského souboje vstoupili mnohem lépe Středočeši. V páté minutě brankář Hanuš vyrazil nebezpečný míč, který k jeho tyči hlavou tečoval spoluhráč Kryštůfek. Bednářovu střelu ještě domácí obránci zblokovali na roh, ale v 18. minutě už po centru Divíška dopravil míč do branky hlavou nepokrytý Tengler. Pro Příbram to byl první ligový gól po 473 minutách.

Vysočina byla přesto dál pasivní, první pískot se na stadionu z tribun linul už po půlhodině hry. Příbramští podruhé trestali čtyři minuty před koncem poločasu, kdy se ve vápně prosadil opět nikým nehlídaný Bednář.

Po přestávce domácí kouč Hipp nechal v kabině nevýrazného Kukola a místo něj do zálohy na hřiště poslal Fulneka, jenže ani ten nedokázal statickou hru Vysočiny rozhýbat. Příbram si hlídala náskok, který ještě navýšila. Bednář po standardní situaci neuspěl, ale v 78. minutě už přidal třetí branku Suchan přesnou střelou v tyči.

Kosmetickou úpravu skóre zařídil pět minut před koncem pohotovou ranou Nerad. To už ale většina fandů ze stadionu byla na odchodu. Vysočina, která doma ukončila sérii pěti utkání bez porážky, dohrávala za pískotu domácího kotle.

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:3 (0:2)

Branky: 85. Nerad - 18. Tregler, 41. Bednář, 78. Suchan. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Voltr, Hronek, Kučera - Divíšek. Diváci: 2856.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Demeter (53. Nerad) - Kukol (46. Fulnek), Hronek, Vaculík - Voltr (75. Jungr). Trenér: Hipp.
Příbram: Hruška - Divíšek, Krameš, Zápotočný, Mudra - Tregler, Hnaníček - Štípek (75. Rezek), Pilík (88. Brandner), Suchan (80. Vošahlík) - Bednář. Trenér: Tobiáš. 

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Před zápasem jsme vnímali střelecký i výsledkový deficit hostujícího mužstva. Do zápasu jsme vstoupili špatně, rychle se dostali do vedení, a když už ho před poločasem ještě navýšili, nebyli jsme schopni s tím už cokoliv udělat. Výsledek je pro mě zklamáním. Zklamali jsme jako tým. To, co nás zdobilo v předchozích zápasech, bylo dnes na straně soupeře. Netrefil jsem ani sestavu, snažil jsem se to ještě nějakým způsobem oživit, ale nepovedlo se. Soupeř vyhrál zaslouženě. V pohyblivosti, agresivitě i v morálce jsme za soupeřem zaostali. Nebyl v naší sestavě nikdo, kdo by to dokázal změnit. Stále je ještě dost zápasů před námi a dnešním výsledkem jsme ztratili body, které jsme nahráli před tím. Obránci nevyhráli jediný souboj s Bednářem. On byl dnes klíčovým hráčem hostí."
Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Dnešní utkání se mi hodnotí dobře. Nejen proto, že jsme dali branky, ale také proto, že jsme dominovali a hráli srdíčkem. Dali jsme do toho vše a vítězství je zasloužené. My jsme hrozně chtěli, na Jihlavu jsme vletěli, měli jsme sérii rohů. Domácí byli ukolébaní výsledkovou sérií z posledních utkání. Jenže takovou kvalitu Jihlava nemá na to, aby si toto mohla dovolit. Stále jsme ale ještě hodně dlužni našim příznivcům. Chci, abychom to, co jsme předvedli dnes, dokázali předvést také v domácích utkáních. Nechceme se v tabulce koukat dolů, ale na soupeře, kteří jsou před námi." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články