Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jihlava chce první výhru, čtvrtý Zlín hostí sedmé Bohemians

Jihlava/Zlín - První fotbalová liga pokračuje už 11. kolem, které otevřou dvě předehrávky. Předposlední Jihlava chce ukončit čekání na první ligové vítězství v sezoně v zápase proti Dukle Praha a přiblížit se tak nesestupovým příčkám tabulky. Druhý duel obstará souboj dvou podzimních překvapení. Domácí Zlín, který je na čtvrtém místě, přivítá sedmé Bohemians 1905. Přímý přenos utkání Zlín - Bohemians 1905 sledujte na programu ČT sport od 20:05.

Sport
zdroj: ČT4

Zlín ještě po osmém kole vedl ligovou tabulku, ale poté remizoval 2:2 s Jabloncem a prohrál 0:2 v Teplicích, takže klesl až na čtvrté místo. "Ševci" věří, že je první porážka v nejvyšší soutěži po deseti zápasech nijak nerozhodí. "Já myslím, že nás ta prohra může pozitivně ovlivnit. Musíme se hlavně poučit z chyb," řekl zlínský trenér Bohumil Páník.

"Klopýtnutí v Teplicích jsme si při videu důkladně rozebrali. Nehráli jsme až tak špatně, doplatili jsme ale na dvě zásadní chyby. Tato porážka by nás neměla rozhodit. Nyní se chceme vrátit na vítěznou vlnu, i když Bohemians budou nepříjemným soupeřem," doplnil obránce Tomáš Hájek.

Ani Bohemians v minulém kole neuspěli, doma podlehli vedoucí Mladé Boleslavi 1:3. Proti Zlínu v lize už sedmkrát za sebou nevyhráli. "Zlín prohrál poslední zápas, my také ztratili body. Z obou stran bude vysoká touha chybějící body dohonit. Velkou výhodou bude pro Zlín domácí prostředí, kde se mu daří. Soupeř půjde za svým, aby se dostal zpět na úspěšnou notu, ale to my také," řekl kouč "Klokanů" Miroslav Koubek.

Sport
zdroj: ČT4

Jihlava chce proti Dukle ukončit čekání na výhru

Jihlava zůstává v lize jediným týmem bez výhry a nelichotivou bilanci chce ukončit proti Dukle. Na nesestupové příčky ztrácí Vysočina pět bodů. "Naše období bez ligové výhry je strašně dlouhé. I proto musíme bez ohledu na nesporné kvality soupeře tuto sérii ukončit a zvítězit. S jiným cílem do utkání jít nemůžeme," řekl asistent jihlavského trenéra Michal Hipp.

Dukla se ovšem dostala do formy a z pěti kol pod vedením kouče Jaroslava Hynka prohrála jediné. "Jedeme na opravdu horkou půdu, protože Jihlava má málo bodů a bude dělat vše pro to, aby s námi uspěla. My si ale budeme chtít udržet výkonnost z posledních zápasů. Budeme chtít zápas zvládnout, protože je pro nás důležité, abychom po zbytek podzimu byli ve větším klidu," prohlásil Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články