Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ještě to není moje maximum, ale brzy bude, tvrdí Birmančevič

Po příchodu z Toulouse, kde převážně seděl na lavičce náhradníků, si to ve Spartě užívá. Srbský křídelník Veljko Birmančevič je rád, že hraje pravidelně, věří, že může hrát ještě lépe a že se brzy dostane na svou maximální úroveň. Řekl to po výhře 5:0 nad Slováckem, na níž se podílel dvěma góly a přihrávkou.

"Myslím si, že můžu být ještě lepší. Ještě nejsem na špičkové úrovni, v minulosti jsem hrál ještě lépe. Cítím na sobě, že jsem v uplynulé sezoně moc nehrál, nemám v nohách tolik zápasů. Ještě nejsem na 100 procentech, jdu krok za krokem a věřím, že na svém maximu budu co nejdřív," uvedl po demolici Slovácka pětadvacetiletý fotbalista, který je na ročním hostování s opcí.

"V minulé sezoně jsem nastupoval v závěrech utkání na deset patnáct minut. To je málo. Když pak hrajete proti velkým týmům, jakými jsou Marseille, Paris St. Germain, Monako, Lyon, Rennes, jen proti nim bráníte a nemáte příležitost skórovat nebo asistovat," vysvětloval Birmančevič s tím, že trenérovi Priskemu nemůže dost poděkovat za to, že mu dává šanci a věří, že si ji zaslouží.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Proti Slovácku poprvé skóroval v 11. minutě, druhou trefu přidal v 70. minutě, mezitím se podílel na brance nejlepšího ligového střelce Lukáše Haraslína. "Chtěl jsem dát ještě gól, ale nebyla už příležitost. S výhrami, góly a asistencemi roste moje sebevědomí a to může týmu pomoci," řekl někdejší hráč Partizanu Bělehrad, Čukarički nebo Malmö.

To, že mu sebevědomí stoupá, je vidět i na tom, že se Birmančevič není líný pochválit. "Podle mě jsem už pár dobrých zápasů za Spartu odehrál. Teď jsem dal dva góly, takže to vypadá lépe, ale odveta v kvalifikaci Ligy mistrů s Kodaní a utkání s Pardubicemi se mi taky povedly," řekl s tím, že si během reprezentační pauzy odpočinul, protože za Srbsko nehrál. "Dopřál jsem si volno. Mé tělo je opět připravené hrát každé tři čtyři dny," tvrdil trojnásobný srbský reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články