Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ještě formality a nic nebrání tomu, aby Dočkal nastoupil proti Baníku. Jako kapitán, potvrdil Ščasný

Stejně jako před týdnem při utkání s Bohemians 1905 sledoval i tentokrát osobně zápas Sparty s pražskou Duklou záložník Bořek Dočkal. Ten se už vyvázal ze smlouvy v čínském klubu Che-nan Ťien-jie a s vedením AC ladí poslední detaily svého příchodu na Letnou. Podle trenéra Sparty Zdeňka Ščasného by tak nemělo nic bránit v cestě tomu, aby Dočkal nastoupil do nedělního domácího šlágru s Baníkem Ostrava. A nejspíš hned jako kapitán.

Stál vedle Lukáše Váchy a v poklidu naproti hlavní tribuně na Julisce pozoroval, jak si Sparta počíná proti Dukle. Od prvních minut utkání však bylo jasné, co Letenským chybí nejvíce: dirigent hry. Dočkal tento požadavek nadmíru splňuje.

Podpis smlouvy ve Spartě by měl být otázkou následujících několika málo dní. "Já ho vidím denně na tréninku, kromě té doby, co byl v Číně si to vyřídit. Jinak je to spíš otázka na naše vedení," řekl Ščasný v pořadu Dohráno Plus.

Jedním dechem ale dodal, že Dočkal na zápas s Baníkem bude stoprocentně připravený. "Teď samozřejmě záleží na vyřízení všech formalit. Nic nebrání tomu, aby nastoupil," dodal Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkalův návrat do Sparty je blízko

Sparta je po vítězství nad Duklou 3:2 v tabulce třetí, a pakliže by v neděli zvládla i utkání proti Ostravě, která jí dýchá na záda, udržela by si současné místo v tabulce. "Pokud se to všechno dotáhne papírově, není moc na co čekat a co řešit," prohlásil Ščasný.

Dočkal se Spartou absolvoval celou zimní přípravu. Přestože ještě před pár týdny byl jeho návrat do Prahy takřka vyloučen, situace se razantně změnila, ačkoli jednání s Číňany byla náročná.

Na Letné působil Dočkal od srpna 2013, ze Sparty odešel před dvěma lety. Byla to citelná ztráta, protože reprezentační opora byla klíčovým hráčem a tvůrcem hry. Přesně to si od něj vedení Sparty slibuje i nyní.

"Všichni víme, že Bořek, než odcházel, tak hrál v záloze buď uprostřed, nebo ze strany. Na jednom z těchto postů ho samozřejmě můžeme čekat v tom dalším zápase," doplnil Ščasný.

Dočkal se zároveň stane součástí skupiny kapitánů Sparty, do níž patří třeba záložník Martin Frýdek či stoper Costa. "Skupina určitě zůstane, on bude jedním z nich," potvrdil trenér Letenských.

Ščasný tak vždy před zápasem určí, kdo si vezme kapitánskou pásku. Nezastírá však, že pokud by Dočkal byl v základní sestavě právě na utkání s Baníkem, kapitánství by měl jisté. "Nezastíráme, že v tom dalším zápase by to byl on," potvrdil Ščasný v rozhovoru pro ČT sport.

Dočkal dosud za Spartu odehrál celkově 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí. V roce 2014 devětatřicetinásobný reprezentant pomohl klubu k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus: Dozvuky utkání Plzeň - Slavia a rozbor klíčových momentů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články