Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jen Petržela mi může tykat, říká trenér West a chce do Slovácka posily. Plzeň má stopera i gólmana

Po šesti letech s novým trenérem začali přípravu fotbalisté Slovácka. Na lavičce šestého týmu minulého ligového ročníku kouče Martina Svědíka vystřídal Roman West. Nováček mezi prvoligovými trenéry zatím po kondičních testech v Olomouci v úvodu přípravy počítá hlavně ztráty v kádru, který by měl v nejbližších dnech přivítat posily. Naopak už třetí má Viktora Plzeň, která získala stopera Séneho ze Senegalu i rakouského gólmana Floriana Wiegeleho.

Roman West
zdroj: 1. FC Slovácko

Kariéru ukončil stoper a kapitán Michal Kadlec. Z klubu odešli zkušení univerzálové Jan Kalabiška a Daniel Holzer, nové angažmá si hledá útočník Ondřej Mihálik.

"Tyto odchody chceme co nejdřív zacelit, pracujeme na tom, jasněji by mohlo být příští týden. Potřebujeme posílit hlavně na stoperu a na postu defenzivního záložníka," řekl dvaačtyřicetiletý trenér, který se po angažmá v Opavě, Třinci a Vítkovicích chystá se svoji premiéru v první lize.

V ní bude počítat i s nejstarším hráčem v kádru Milanem Petrželou, který ve středu oslavil 41. narozeniny. "Milan chce v kariéře pokračovat a jedná s vedením o prodloužení smlouvy. Věřím, že se dohodnou. Milan je jen o rok mladší než já a a je jediným v kabině, který mi tyká," uvedl West, jenž přišel k A-týmu Slovácka od dorosteneckého celku.

Novou tváří v mužstvu je zatím reprezentant do 21 let Jakub Křišťan, který na jaře působil v Teplicích a kluby nyní dolaďují formu jeho příchodu. Na testy přišel do Uherského Hradiště na dva týdny Carlos Azevedo, který naposledy působil na Slovensku, ale zkušenosti má i s českou nejvyšší soutěží. Za Baník odehrál 145 ligových zápasů, v nichž zaznamenal 22 gólů a 17 asistencí.

Slovácko se bude připravovat doma. Po prvním kondičním bloku sehraje v sobotu 29. června přípravu se Zbrojovkou Brno, poté zamíří na soustředění do Slovinska, kde jedná o dvou přípravných zápasech.

Generálku na ligu absolvuje Slovácko 13. července doma s Viktorií Žižkov. Ligu začne tým z Uherského Hradiště o týden později doma se Slavií. "Nic lepšího jsem si pro premiéru nemohl přát. Nemám obavy, musíme se dobře připravit. Naší výhodou bude, že my můžeme a Slavia musí," řekl West.

Plzeň získala vysokého stopera i gólmana

Fotbalisty Plzně posílil senegalský obránce Cory Séne a brankář Florian Wiegele. Třiadvacetiletý hráč přestoupil z rakouského Lafnitzu, který je po loňském příchodu rakousko-švýcarských majitelů do Viktorie jejím partnerským klubem. Téměř dvoumetrový stoper podepsal tříletou smlouvu a je po Tomu Slončíkovi a Danielu Vašulínovi třetí letní posilou Viktorie.

"Jde o další díl do naší filozofie. Mladý hráč na sebe výrazně upozornil v našem partnerském klubu v Rakousku a nyní dostává příležitost, aby zabojoval o svou šanci u nás," řekl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář. "Již na podzim s námi absolvoval krátký test a na několika trénincích ukázal velký potenciál, který budeme chtít nadále rozvíjet," přidal.

Séneho čeká premiérové angažmá v nejvyšší soutěži. Před pěti lety se přesunul ze Senegalu do Francie, kde hrál především za rezervní tým Lensu ve čtvrté lize. Za A-tým nastoupil ke třem soutěžním utkáním a vyzkoušel si i půlroční hostování v Annecy ve třetí lize. V druholigovém Lafnitzu strávil jednu sezonu.

Wiegele dosud působil rovněž pouze v nižších rakouských soutěžích. V druholigovém Leobenu v minulé sezoně odchytal 16 soutěžních utkání. "Jde o mladého gólmana s vynikajícími parametry. Nyní rozšíří náš brankářský tým a věříme, že se rychle aklimatizuje v novém prostředí a bude přínosem," uvedl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články