Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jemelku nikam nepustíme, rozhodla Sigma. Kliment se vrací do Česka, Drobný pokračuje v Budějovicích

Přestože byl přestup Václava Jemelky do kazašského Almaty na spadnutí, talentovaný stoper zůstává v Olomouci. Klub ho neuvolní. Zajímavé jméno ulovilo Slovácko, které do české ligy zlákalo ze Stuttgartu útočníka Jana Klimenta. V Českých Budějovicích pokračuje brankář Jaroslav Drobný. Na prozatím nezávazné spolupráci se mezitím dohodl obránce Ondřej Mazuch v Mladé Boleslavi.

Václav Jemelka
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

O Jemelku měl eminentní zájem Kajrat Almaty z Kazachstánu. Z odchodu však nakonec sešlo. "Klub v tuto chvíli nemá zájem žádného hráče uvolňovat. Nabídky, které dorazily, nejsme v tomto okamžiku ochotní akceptovat," vysvětlil sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Otazník stále visí nad dalším angažmá bývalého reprezentanta Václava Pilaře, který byl během podzimu přeřazen do béčka za kritiku trenéra Látala v tisku. Pilař na srazu chyběl a podle zpráv z klubu bude jeho další účinkování v Sigmě předmětem jednání v nejbližších dnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoučtí fotbalisté zahájili přípravu

Trenér Radoslav Látal přivítal celkem 27 hráčů. Olomouc by ráda kádr posílila. "Chtěli bychom jednoho hráče do základní sestavy. Trenér se nebojí dát šanci i mladým klukům, protože klub chce, aby tito mladí hráči byli vytíženi," řekl Minář.

Sigma zahájí herní přípravu v sobotu na hřišti FK Šumperk. Od 22. ledna do 2. února pobude tým na soustředění v turecké Antalyi, kde její schopnosti prověří Karabach Agdam, FK Orenburg a Dněpr Dněpropetrovsk. Generálku na ligu sehraje Sigma v sobotu 8. února v Karviné, do ligy vstoupí o týden později v Teplicích.

Sport
zdroj: ČT4

Slovácko posílil útočník Kliment

Jak si povede nejlepší střelec mistrovství Evropy hráčů do 21 let z roku 2015? Jan Kliment se upsal Slovácku, kde podepsal roční smlouvu. Do české ligy vrací po čtyřech a půl letech. Ve Stuttgartu se ale neprosadil a odešel na hostování do Bröndby.

V Kodani ožil a dostal se i do seniorské reprezentace, ale loni na jaře si vážně poranil koleno a musel se podrobit dvěma operacím. Zdravotní problémy ho navíc připravily o možnost proměnit hostování v Bröndby v přestup. Po návratu do Stuttgartu sice s klubem prodloužil o rok smlouvu, ale působil už jen v rezervním týmu.

Kliment by měl ve Slovácku nahradit Patrika Hellebranda, jenž zamířil do vedoucího celku ligy Slavie. "Měl jsem na stole i nabídku z Nizozemska, ale rozhodl větší zájem ze strany Slovácka," přidal Kliment, který ve Stuttgartu za první tým odehrál deset zápasů a dal jednu branku. V Bröndby ve 48 zápasech zaznamenal sedm gólů a pět asistencí.

Jan Kliment slaví gól v dresu Bröndby
zdroj: twitter.com/Brøndby IF‏

Drobný bude i na jaře chytat za Dynamo

Brankář Jaroslav Drobný bude za fotbalisty Českých Budějovic chytat i v jarní části ligové sezony. Čtyřicetiletý bývalý reprezentační gólman, který přišel do Dynama v průběhu podzimu, dal přednost setrvání na jihu Čech před nabídkou z Německa. Pokračovat bude i stoper Tomáš Sivok.

Z podzimního kádru skončili Dzon Delarge, Ubong Ekpai a Zinedin Mustedanagič, jimž vypršela hostování. Do Opavy zamířil Matěj Helešic. Naopak do týmu se po hostování v nižších soutěžích vrátili Michal Řezáč a Maksym Talovierov a připojil se i brankář Martin Janáček. "Musíme přivést nějaké posily, protože se třinácti nebo čtrnácti hráči jarní část sezony těžko odehrajeme," uvedl trenér David Horejš.

Jaroslav Drobný
zdroj: EPA autor: Marcus Brandt

Mazuch se připravuje v Boleslavi "nezávazně", Komličenko zatím zůstává

Mazuch se zapojil do zimní přípravy Mladé Boleslavi a podle jeho slov půjde o nezávaznou spolupráci, která má někdejšímu hráči Sparty pomoci k návratu po operaci achilovky. Naposledy Mazuch působil v druholigovém anglickém Hullu.

"Po dvou letech mi v létě skončila v Anglii smlouva. Do toho jsem měl problémy s achilovkou, tak jsem šel na operaci. Teď jsem už v pořádku, ale potřeboval jsem někde začít trénovat a tu možnost mi dali v Mladé Boleslavi," řekl třicetiletý Mazuch. Návrat do české ligy nevyloučil.

Mladá Boleslav zahájila zimní přípravu i s útočníkem Nikolajem Komličenkem, o jehož odchodu se spekuluje. Do přípravy se podle klubového webu zapojili nově příchozí záložníci David Douděra a Arutjun Grigorjan. Z podzimního hostování ve Zlíně se vrátil útočník Tomáš Wágner.

S odchodem Komličenka, který v minulé sezoně 28 góly stanovil rekord české ligy v počtu branek v jedné sezoně, počítali Středočeši už před startem aktuálního ročníku. Ruský reprezentant ale v Mladé Boleslavi zůstal. Po závěrečném podzimním zápase s Jabloncem trenér Jozef Weber připustil, že se jeho přestupu v zimní pauze obává.

Hora nejspíš bude hostovat v Rize

Teplice zahájily zimní přípravu i se záložníkem Jakubem Horou, který se vrátil ze Slavie. Podle sportovního ředitele severočeského celku Štěpána Vachouška by ale měl Hora v nejbližší době zamířit do Rigy. "Jde o hostování s opcí a je to téměř domluvené. Ale dokud to není podepsané, tak to jisté nikdy není," uvedl.

Na zkoušku přijde také jednadvacetiletý australský brankář Jasmin Keranovic, který má za sebou působení v anglickém West Bromwichi a skotském Kilmarnocku. O jeho případném působení na Stínadlech se rozhodne do 21. ledna, kdy severočeský celek odletí na soustředění na Kypru.

Výraznější posily zatím do Teplic nedorazily, podle trenéra Stanislava Hejkala by se to ale mělo změnit. "Jde o středového hráče na pozici číslo šest a o stopera," uvedl.

Teplice naopak už nepočítají s Martinem Jindráčkem, který by měl zamířit do Příbrami. S rezervním týmem se budou připravovat španělský obránce Manel Royo, který si hledá angažmá, stejně je na tom i Michal Jeřábek, jenž se rozhodl neprodloužit v létě končící smlouvu.

Bohemians se z hostování vrátil Šmíd

Fotbalisté Bohemians 1905 zatím žádnou posilu nehlásí, jen z hostování v druholigovém Brně se ke klokanům vrátil stoper Michal Šmíd.

Do přípravy se zapojili také obránce Martin Dostál, který na podzim kvůli zranění nehrál, a útočník David Puškáč, jenž v podzimní části naskočil v lize jen na 26 minut. Naopak beci David Bartek a Lukáš Pokorný musí kvůli zdravotním indispozicím trénovat individuálně. S Pražany už není záložník Milan Havel, jemuž skončilo hostování z Plzně. Nové angažmá si mohou hledat obránce Jan Vondra a záložník Jan Havlena.

Jablonec a Karviná nové posily nehlásí, v Příbrami se hýbala škatulata

Jablonec má prakticky stejný kádr, s nímž zakončil na třetím místě tabulky podzim. Jedinou změnou je odchod záložníka Jana Sýkory po vypršení hostování zpět do Slavie, se kterou klub jedná o dalším hráčovu možném působení na severu Čech.

Opava má prozatím v mužstvu jediného nového hráče, kterým je obránce Matěj Helešic. Další posily však podle sportovního manažera klubu Aloise Grussmanna ještě přibudou. Záložník Bidje Manzia jde do druholigového Sokolova a nové angažmá si hledá Bronislav Stáňa, s kterým už kouč Jiří Balcárek nepočítá. Z klubu odešel také Václav Jurečka, jenž přestoupil do Slovácka.

Sport
zdroj: ČT4

Trenér Karviné Juraj Jarábek vyzkouší několik zahraničních hráčů. Na zkoušku přišli Brazilci Eduardo Santos a Jean Magabeira, záložník Ephraim Tshibwabwa z Konga, z Ostravy dorazili na testy útočníci Martin Macej a Muhamed Tijany. Z hostování v Sokolově se vrátil Daniel Stropek.

Fotbalisté Příbrami odstartovali přípravu s řadou změn. Poslední tým prvoligové tabulky posílil útočník Martin Jindráček, slovenský obránce Peter Kleščík nebo další ofenzivní hráč Jakub Šašinka na hostování z Ostravy. Středočeši naopak do jara nepočítají například se záložníkem Martinem Zemanem, který si hledá nové angažmá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články