Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Je to první krůček k Evropě, říká kapitán Bohemians Jindřišek

Co víc si přát. Odehrál 350. zápas v lize a postoupil s Bohemians blíž kvalifikaci o Evropskou ligu. Kapitán týmu Josef Jindřišek se svým týmem i v semifinálové odvetě porazil Slovácko 2:1 a v další fázi je čeká Mladá Boleslav.

"Vůbec jsem to netušil, tyhle statistiky nějak moc nesleduji. Když jsem měl 300 zápasů, to člověk tak nějak sledoval, že by toho chtěl docílit. Ale vůbec jsem netušil, jestli mám 340 nebo 350. Přiznám se, že to nepočítám, takže to pro mě bylo překvapení," řekl v nahrávce pro média Jindřišek.

Devětatřicetiletý záložník v nejvyšší soutěži nastoupil poprvé v srpnu 2003 v dresu Jablonce, před příchodem do Bohemians působil i v Olomouci. "Nějak si to neuvědomuju. Chci hrát každý zápas a vážím si toho, že jsem zdravý a můžu do zápasů naskočit. Na čísla moc nejsem, takže mi nepřipadá, že bych byl něco víc než ostatní," uvedl Jindřišek, který za "Klokany" hraje od roku 2009.

Bohemians se přiblížil sen o postupu do 2. předkola Evropské ligy, kam postoupí vítěz kvalifikačního utkání. "Je to první krůček k Evropě. Druhý může být, pokud zvládneme dobře dvojzápas s Boleslaví a pak poslední závěrečný krok se soupeřem z první skupiny o titul," prohlásil Jindřišek.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Bohemians 1905 - Slovácko

Mladá Boleslav postoupila do finále po dvou výhrách nad Českými Budějovicemi. "I když Boleslav neměla po koronaviru dobré výsledky, udržela se po základní části ve střední skupině a teď postoupila do finále. Uvidíme, kdo po těch dvou zápasech bude šťastnější," konstatoval Jindřišek.

Klokani v odvetě se Slováckem prohrávali od druhé minuty, Jindřišek však povzbuzováním hráčů ukázal své vůdcovské schopnosti. "Nebyl jsem nervózní. Samozřejmě jsem si promítnul v hlavě, co by se mohlo stát, kdybychom dostali druhý gól. Snažil jsem se burcovat hráče, aby dali hlavy nahoru, hráli jsme svoji hru a nebáli se hrát a nabízet se. Od 25. minuty jsme měli i šance, závary," řekl Jindřišek.

Bohemians uplatnili opci na Hronka

Klub Bohemians 1905 uplatnil opci na záložníka Petra Hronka a koupil ho ze Zlína. Šestadvacetiletý hráč v pražském Ďolíčku hostoval od loňského léta, nyní s "Klokany" podepsal smlouvu do konce června 2023. Hronek v této sezoně zasáhl do 22 prvoligových zápasů, v kterých vstřelil pět gólů a zaznamenal jednu asistenci. 

Bohemians zvítězili až díky dvěma brankám Jhona Mosquery v nastavení druhé půle. "Kdybychom ve druhém poločase nějaké šance proměnili dřív, tak neříkám, že by mohlo být rozhodnuto, ale mohli jsme být klidnější. Když jsme vyrovnali na 1:1, uvolnili jsme se a oni hráli vabank. Kopali roh a utekli jsme na 2:1. Myslím si, že z obou zápasů jsme zaslouženě postoupili," mínil Jindřišek.

Vršovický tým vyhrál osmé z posledních devíti ligových utkání. Podle Jindřiška se na výsledcích projevuje široký kádr. "Máme víc sil, protože máme široký kádr a trenér rotuje sestavou. Hráč základní sestavy jde na tribunu a z tribuny do základu. Nikdo nemá jisté místo. Pak je to vidět na tréninku, všichni makají. Do poslední chvíle, než je soupiska na zápas, nikdo neví, kdo bude hrát," prohlásil Jindřišek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články