Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Je to komplikace, ale jedeme dál, říká Kalvach po remíze v Olomouci

Fotbalisté Plzně v Olomouci vedli a měli nakročeno k výhře, ale dopadlo to jinak – dostali gól, mají jen bod a v neděli je může v tabulce předstihnout Slavia. Záložník Lukáš Kalvach litoval ztracené výhry, ale věří, že v boji o titul není nic ztraceno.

Olomouc - Plzeň
zdroj: ČT4 autor: Petr Sznapka

"Remizovali jsme, jsou to pro nás ztracené dva body. Zápas jsme otevřeli úvodní brankou a šli jsme za vítězstvím. Sigma toho moc neměla, pak nás ale potrestala z jediné standardky, kterou jsme si nepohlídali," řekl Kalvach.

Jeho tým remizoval v lize potřetí za sebou a ztracené body ho mohou s koncem základní části hodně mrzet. Mistrovská Slavia má totiž první místo znovu ve svých rukách. Vítězství po základní části znamená v pětikolové nadstavbě nejen výhodu domácího prostředí s největšími konkurenty, ale i lepší pomocné kritérium v případě rovnosti bodů.

"Je to komplikace, ale pořád jsou ještě před námi dvě kola a potom nadstavba. Takže jedeme dál. V příštím utkání to musíme doma zvládnout, abychom zase začali vyhrávat," uvedl Kalvach. Plzeň se za týden utká doma s Baníkem Ostrava a základní část zakončí v Mladé Boleslavi.

Kalvach litoval, že Viktoria v Olomouci krátce po vedoucím gólu v podání Jeana-Davida Beauguela nedokázala přidat pojistku. Střelu útočníka Tomáše Chorého v poslední chvíli srazil na roh obránce Michal Vepřek. "Hned po první brance jsme mohli přidat druhou, škoda že jsme ji nevyužili. I potom jsme měli několik náznaků, které kdybychom dotáhli, mohli jsme zápas vyhrát," mrzelo olomouckého odchovance.

Viktoria nastoupila poprvé v ligové sezoně od začátku s oběma hrotovými útočníky Chorým a Beauguelem. "Chtěli jsme to hrát na ně, protože víme, že dokážou míč podržet. Věděli jsme o naší síle vepředu a chtěli jsme to celkově trochu zjednodušit. Ale remizovali jsme, takže nemůžeme být spokojeni," dodal Kalvach.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články