Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Je příjemné být nahoře, ale nohama jsme na zemi, říká rekordman Petržela

Rekord a vysoká výhra. Před zápasem se Spartou dostal dres s číslem 437 – tolik utkání v samostatné české fotbalové lize odehrál jen záložník Slovácka Milan Petržela, který potom pomohl svému týmu deklasovat Spartu 4:0. "Nemělo to chybu. Mně by stačila jakákoliv výhra, ale diváci si to zasloužili. Byl tady plný dům, prostě paráda," řekl Petržela, který se v počtu startů v samostatné lize osamostatnil od Stanislava Vlčka.

Duel sledovalo vyprodané hlediště. Mezi 7701 diváky byl i Petrželův bývalý spoluhráč z Plzně David Limberský. Před zápasem Petrželovi gratulovali nejen představitelé klubu na hrací ploše, ale i bývalí hráči Slovácka a rodinní příslušníci na velké obrazovce. "Moc jsem neměl čas to sledovat. Nechám si to poslat, abych si to mohl v klidu prohlédnout," uvedl osmatřicetiletý Petržela.

Mezi gratulanty byl i současný trenér Sparty Pavel Vrba, s nímž Petržela zažil slavnou éru plzeňské Viktorie. "Mluvili jsme spolu po zápase. Až mi ho bylo líto, ale on se s tím porve. Vím, jak strašně to nese, když se prohraje. Má rád vítězství, kór ve Spartě. Asi ho nečeká lehké období, určitě se tím budou zabývat," prohlásil devatenáctinásobný reprezentant.

Slovácko neprohrálo v nejvyšší soutěži osm zápasů po sobě, přičemž si v nich připsalo sedm vítězství, a posunulo se na druhé místo. "Jsme v klidu. Je příjemné být tam nahoře jak pro nás, tak pro fanoušky. Jsme nohama na zemi," konstatoval Petržela.

V součtu s československou ligou je rekordmanem v počtu startů v nejvyšší soutěži nynější kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý, který odehrál 465 zápasů. "V mém věku je to o zdraví. Budu hrát, dokud to půjde, musím se udržovat ve formě. Ale už jsem tady slyšel, že pětistovka by mě neměla minout," poznamenal Petržela.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články