Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jde to za mnou, řekl Frýdek, který v prohraném derby zavinil penaltu

Porážku vzal na sebe. Kapitán fotbalistů Sparty Martin Frýdek v 19. minutě fauloval Tomáše Součka a Slavia dala z následné penalty úvodní gól utkání, které nakonec vyhrála na Letné 3:0. Sedmadvacetiletý záložník svůj zkrat nedokázal vysvětlit a označil ho za dětinskou chybu.

Martina Frýdka stíhá Peter Olayinka
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Defenzivní středopolař v šestnáctce nezachytil Součkův pohyb a nešikovně ho podrazil. "To, jak jsem tam šel, byla dětinská chyba. To jde jasně za mnou a myslím, že to rozhodlo i celý zápas," řekl Frýdek po utkání. "Kdybychom třeba dali první gól my, tak to zvládneme. Myslím, že tohle celé jde za mnou. Nedokážu si vysvětlit, proč jsem tam takhle šel," dodal.

Sparta už podeváté za sebou svého tradičního soka neporazila. "Dneska jsme se těžko dostávali do šancí. Slavia dobře bránila a potrestala nás. Je vidět, že je to dobrý tým," konstatoval Frýdek.

Domácí si několik příležitostí vytvořili, ale všechny zlikvidoval bezchybný brankář Ondřej Kolář. "Pár šancí tam bylo, ale chyběl nám klid v zakončení. Těžce se to teď bude hodnotit a říkat, v čem to je. Nezvládli jsme to, což nás štve a mrzí," prohlásil Frýdek.

Sparťané v derby podruhé inkasovali v 55. minutě, když se od zad sedícího Michala Sáčka míč odrazil do vlastní branky. "Sice byl hodně smolný, ale nemyslím si, že nás ten druhý gól definitivně zlomil. Mohli jsme to pak ještě zdramatizovat, ale nedáme nic," litoval sedminásobný reprezentant.

Trápící se sparťané ze sedmého místa tabulky ztrácejí na vedoucí Slavii už propastných dvanáct bodů. V příštím kole navíc jedou do Plzně, která je druhá. "Spíš teď myslím na středeční pohár v Jihlavě. Ani tam to nebude nic jednoduchého, ale musíme to zvládnout," upozornil Frýdek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články