Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jarolíma s Boleslaví čeká Slavia, ve které prožil nejlepší roky

Mladá Boleslav - Ligový duel Mladá Boleslav - Slavia bude zajímavý především pro domácího kouče Karla Jarolíma, který právě ve Slavii prožil nejúspěšnější část kariéry včetně dvou titulů a postupu do Ligy mistrů. Zatímco Mladá Boleslav usiluje o třetí místo znamenající účast v Evropské lize, Slavia má šanci se v případě výhry vzdálit sestupovým pozicím na šest bodů. Na její lavičce se poprvé objeví Vladimír Šmicer v roli asistenta trenéra Pastoora. Dohrávku 22. kola, ve které potřebují oba kluby bodovat, sledujte od 17:30 na ČT sport a našem webu.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav je pod jarním vedením Jarolíma v lize neporažena, nestačila jen ve čtvrtečním poháru na Jablonec. Hrozí jí tak vyřazení z Poháru České pošty, jedné cesty do pohárové Evropy, o to více se musí soustředit na uhájení 3. místa v lize. Po debaklu Liberce v Plzni má šanci Severočechům utéct už na pět bodů. O dva body za Mladou Boleslaví jsou Teplice, které také mají duel 22. kola ještě před sebou.

"Na třetím místě ligové tabulky se nám líbí. Dost jsme se na něj nadřeli a ještě více dřiny nás čeká na jeho udržení. Zbývajících devět kol bude hodně náročných a už proti Slavii musíme potvrdit, že na něm nejsme náhodou," prohlásil trenér Jarolím, který bude spoléhat zejména na produktivní dvojici Nešpor - Ščuk.

Také Slavia však nutně potřebuje bodovat, jelikož se zóna sestupu znovu přiblížila a momentálně mají Pražané náskok jen tří bodů. Navíc potřebuje zabrat pod vedením nového kouče Alexe Pastoora, pod nímž prohrála tři ze čtyř utkání. Nizozemský trenér si však je vědom toho, že v Mladé Boleslavi jeho svěřence čeká těžký úkol.

"Viděl jsem Boleslav dvakrát naživo. Nejprve v domácím utkání s Duklou, poté jsem byl v Teplicích. Obě utkání vyhrála 1:0 a pokaždé se trefil Ščuk. Viděl jsem velmi dobře organizované mužstvo s velkou vášní pro hru. Hrají pohledný fotbal, hodně míčů směřuje do vápna," chválil soupeře Pastoor.

"Očekávám vyrovnaný zápas. Věřím, že do něj půjdeme bojovně naladěni a budeme chtít získat tři body. Chci, aby hráči bojovali do posledních sil. Aby se porvali o každý míč a kousek na hřišti," dodal.

Oba celky trápí citelné absence. Zatímco Mladá Boleslav nemůže počítat s ofenzivními hvězdami Štajnerem a Chramostou, v sestavě Slavie bude chybět kreativní Boudjemaa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články