Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jarní nevýrazné výkony Karviné odnesl kouč Hrnčár. Nahradit by ho měl Straka

Nepovedený vstup do ligy se rozhodli řešit radikálně. Vedení fotbalové Karviné po necelých čtyřech měsících ukončilo spolupráci se slovenským trenérem Norbertem Hrnčárem. Slezský klub má na jaře bilanci dvou remíz a tří proher.

Norbert Hrnčár
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Hrnčár v listopadu na lavičce vystřídal Romana Nádvorníka, jenž dostal rovněž výpověď kvůli špatným výsledkům. Slovenský trenér ale se slezským týmem vyhrál jediný z devíti prvoligových zápasů a nedostal ho z patnácté pozice.

Nový kouč Karviné bude podle sportovního ředitele Lubomíra Vlka představen ve středu. Podle informací deníku Sport by Hrnčára mohl nahradit bývalý reprezentační trenér František Straka, který naposledy loni působil v libanonském klubu Al Ansar. Už v pátek MFK čeká důležitý záchranářský souboj na hřišti pražské Dukly. Ta je v tabulce poslední s bodovou ztrátou.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrnčár končí na lavičce Karviné

Osmačtyřicetiletý Hrnčár získal s karvinským mužstvem pouhých šest bodů. Vedle prosincové nečekané výhry 2:1 nad Jabloncem ještě za remízy 1:1 s Mladou Boleslaví, Opavou a Teplicemi. Poslední kapkou pro vedení klubu byla sobotní domácí porážka 0:3 s Bohemians 1905. Spolu s Hrnčárem byl odvolán i jeho asistent Richard Höger.

Karvinští fotbalisté se trápí v útoku i obraně. V pěti jarních kolech Slezané dali jen tři branky a s 46 inkasovanými góly mají druhou nejhorší obranu v nejvyšší soutěži společně s Duklou. Víckrát v této sezoně inkasovala jenom Příbram (54).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články