Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Jánoš vystřelil Bohemians tři body

Bohemians zavítali v 9. kole nejvyšší tuzemské ligy do Pardubic. V úvodu utkání domácí jen těžko hledali způsob jak ohrozit soupeřovu branku a byli nuceni odrážet pokusy Bohemians. První gól padl až v úvodu druhého poločasu, kdy se k odraženému míči dostal Adam Jánoš. Navzdory šanci Kamila Vacka ze samotného závěru utkání však domácí odpovědět nedokázali a "Klokani" si tak z východu Čech odváží tři body. 

Adam Jánoš oslavuje vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Diváci dlouho viděli hodně nepřesností a jen minimum šancí. Blíž ke gólu měli zpočátku přece jen "Klokani". Jejich nejlepší střelec Puškáč svedl tvrdý souboj s brankářem Markovičem, po němž rozhodčí zkoumali video, a dvakrát nebezpečně vystřelil Hronek.

Pardubice s nejhorším útokem v lize dlouho branku vůbec neohrozily. Citelně jim chyběl tvůrce hry Hlavatý, který už stihl nasbírat čtyři žluté karty. Jen ve 25. minutě se v nadějné pozici ocitl Černý, ale nedokázal přesně zakončit. Ještě větší možnost měl pardubický veterán v nastaveném čase prvního poločasu, ale po Sychrově centru sám před prázdnou brankou zblízka přestřelil.

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý nebyl s prvním dějstvím spokojen. "Stál proti nám motivovaný soupeř, třetí trenér v krátké době, složitě jsme se na to chystali. První poločas jsme neodehráli dobře, neměli jsme dobrou organizaci hry a odražené míče. Soupeř z toho těžil," řekl Veselý.

Uznal, že jeho tým jen se štěstím neinkasoval při Černého šanci. To naopak mrzelo pardubického trenéra Kováče. "Zápas byl jednoznačně o prvním gólu. Škoda, že Černý přestřelil prázdnou bránu. Kdybychom šli do kabin s 1:0...," zalitoval.

Po změně stran Pražané přece jen zvýšili aktivitu a byli odměněni. Deset minut po přestávce se dostal k odraženému míči za hranicí šestnáctky Jánoš a nechytatelnou střelou si připsal druhý zásah v ligové sezoně. Pardubice mají s 23 obdrženými brankami nejhorší obranu soutěže.

"Jány to trefil výborně," pochválil střelce bývalý reprezentant Kováč."Já jsem tam na ty odražené míče. Nebylo nad čím přemýšlet, když proti vám vybíhá šest hráčů. Trefil jsem to šajtlí celkem slušně. Snad z nás ta deka spadne a nakopne nás to do dalších zápasů," připomněl Jánoš, že v Ďolíčku jeho tým předtím v ligové sezoně jako domácí tým nevyhrál.

Inkasovaný gól Východočechy probudil a ve zbytku zápasu byli nebezpečnějším týmem. Blízko k vyrovnání byl Kostka, jehož hlavičku zastavilo břevno. Čtvrthodiny před koncem brankář Valeš vytáhl na roh Ichovu hlavičku a udržel potřetí v ročníku nejvyšší soutěže čisté konto.

Pardubice jsou už tři kola bez vstřeleného gólu. Svého soupeře v minulé ligové sezoně porazily ve všech třech vzájemných zápasech, tentokrát ale vyšly naprázdno.

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)

Branka: 55. Jánoš. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Váňa - Batík (video). ŽK: Červenka (Pardubice). Diváci: 2047.

Sestavy:

Pardubice: Markovič - Icha, Hranáč, Vlček - Kostka, Tischler (75. Vacek), Solil, Helešic (81. Chlumecký) - Janošek (60. Zahradníček), Sychra (75. Mareš) - Černý (60. Červenka). Trenér: Kováč.

Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (88. Krch), Kovařík (62. Beran) - Hronek (62. Hála), Květ (79. Mužík) - Puškáč (79. Drchal). Trenér: Veselý.

Radoslav Kováč (trenér Pardubic): "Zápas byl jednoznačně o prvním gólu. Měli jsme velkou šanci, škoda, že Černý přestřelil prázdnou bránu. Kdybychom šli do kabin s 1:0… Jány (Adam Jánoš) to pak výborně trefil. Chtěli jsme minimálně bod, nemáme nic, jsme zklamaní. Všichni tři stopeři odehráli dobrý zápas, organizace byla lepší, zlepšil se i počet hráčů ve vápně. Měli jsme tři šance, ale gól jsme znovu nedali, produktivita není dobrá. Musíme na tom dál pracovat. Kluci fotbal hrát umí, mají potenciál, budeme s nimi mluvit, dodáme jim sebevědomí. Máme na to čtrnáct dnů."

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Bylo to pro oba týmy důležité utkání, a proto bylo hodně nervózní. Stál proti nám motivovaný soupeř, třetí trenér v krátké době, složitě jsme se na to chystali. Určitě to není tým, který by měl mít jen tři body. První poločas jsme neodehráli dobře, neměli jsme dobrou organizaci hry a odražené míče. Soupeř z toho těžil, my mu nabízeli nebezpečné situace sami, přežili jsme velkou šanci Černého. Něco jsme si k tomu řekli, měli jsme tlak, zaslouženě dali gól a pak to ubránili. Nasčítali se ty tři smolné prohry v minulé sezoně, kdy jsme si nezasloužili prohrát. Dneska jsme se štěstím body vybojovali."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články