Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jak kdo přezimuje? Sparta míří do Ostravy, Plzeň hostí Duklu

Praha – Uzavírá se podzimní část první fotbalové ligy. Výsledky 16. kola budou mít o to větší význam, že často budou do značné míry určovat náladu, s jakou kluby půjdou do zimní přestávky. Lídr tabulky Plzeň bude doma proti Dukle hájit tříbodový náskok na druhou Spartu, která se představí v Ostravě. Zápas Baníku se Spartou nabídne náš web prostřednictvím textového on-line přenosu od 15:00.

Sparta se představí na hřišti jasně poslední Ostravy, která dosud získala jen čtyři body. Favorit je jasný, zvláště když trenér Baníku Radomír Korytář plánuje dát šanci mladým hráčům. "Sestava bude obměněná. Změn bude hodně, ať vynucených, či nevynucených. Nastoupí hráči, kteří mají hlavně perspektivu do budoucna, i z důvodu, aby prokázali svou výkonnost," prozradil Korytář.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný ví, že jeho tým si nesmí dovolit soupeře podcenit. "Jsme si vědomi, že Baník je poslední a nehraje ani na Bazalech, ale my musíme závěr podzimu zvládnout. V lize potřebujeme udržet kontakt se špicí, takže potřebujeme v Ostravě vyhrát," řekl sparťanský kouč.

Plzeň si chce před zimou udržet minimálně tříbodový náskok na Spartu, ale hostí Duklu, která ji v srpnu porazila doma 1:0. Tým z Julisky je vedle Brna jediným celkem, který v této sezoně na Viktoriány vyzrál.

"Ten zápas jsem viděl a bylo to hlavně o tom, že Plzeň neproměňovala šance včetně penalty. Hráče budu upozorňovat, že proti Dukle nejde nic podcenit, protože je to nevyzpytatelný soupeř, který může porazit kohokoli," řekl trenér Plzně Karel Krejčí, který se týmu ujal v září. "Věřím, že navážeme na poslední úspěšné výsledky, udržíme náš náskok v tabulce a přezimujeme na prvním místě. Stálo nás hodně sil stáhnout náskok Sparty. A když jsme si teď nějaký náskok vybudovali, neradi bychom o něj přišli," dodal.

Kontakt s čelem tabulky se bude snažit udržet také Mladá Boleslav, která se představí v Brně, kde se bude snažit napravit domácí remízu s Bohemians 1:1. Ale také Slavia, která svede v Liberci přímý souboj o čtvrté místo. "Každý zápas považuji za důležitý pro boj o to, abychom se umístili na příčce, která by nám zaručovala evropské poháry. V Liberci se vždy hraje hrozně špatně, takže očekávám velmi náročné utkání," řekl kouč Slavie Dušan Uhrin mladší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články