Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonský restartuje kariéru a míří do Příbrami. Pomůže nám, doufá Csaplár

Obránce Tomáš Jablonský, který v prosinci 2017 ukončil profesionální kariéru, se vrátil do prvoligového fotbalu. Jednatřicetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu s nováčkem Příbramí. "Necítím se ještě být tak starý, abych se nemohl vrátit," uvedl Jablonský.

Štěpán Vachoušek z Teplic (vepředu) a Tomáš Jablonský z Jablonce bojují o míč
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Skončil jsem kvůli rodině. Nechci více rozebírat, co se stalo. Domluvil jsem si proto se Zbrojovkou Brno ukončení smlouvy. S nikým dalším jsem nejednal, že bych pokračoval. Hrál jsem ve třetiligových Zápech," řekl.

Levý bek v nejvyšší soutěži za Brno, Slavii, Jablonec, střížkovské Bohemians a Kladno odehrál 190 utkání, vstřelil tři góly a přidal 15 asistencí. Působil také ve Slovanu Bratislava.

"Rok pauzy mi stačil, všechno už je v pořádku, jsem připraven se vrátit do ligy," konstatoval Jablonský, který loni ve Slavii pracoval jako koordinátor pro zahraniční a mládežnické hráče.

Sport
zdroj: ČT4

"Tomáš má za sebou slušné angažmá v první lize, navíc je to inteligentní a hodný člověk. Je to pro něj restart kariéry. Věřím, že nám pomůže zpevnit obranu," uvedl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka.

"Když by k nám měl někdo přijít, měl by nám opravdu pomoct. To se teď událo v případě Tomáše Jablonského," přidal pro Deník Sport trenér Josef Csaplár. "Mě to oslovilo, má to hezký příběh. Své schopnosti prokázal ve všech zápasech, ve kterých nastoupil. Dá se říct, že je to první hráč, který by nám měl na jaře pomoct," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram v Tipsport lize porazila Vlašim

Příbram zároveň získala na přestup útočníka Radka Voltra, který na podzim hostoval u Litavky z Liberce. Sedmadvacetiletý hráč podepsal se středočeským klubem smlouvu na tři a půl roku. Voltr má na kontě v lize 100 startů a šest gólů. Hrával také ve Slavii, Karviné, Jihlavě a Hradci Králové.

"Radka jsme přivedli na podzim s cílem zkvalitnit útočnou hru týmu. Ukázal, že je platným fotbalistou a velkým bojovníkem. Pomohl nám nejen gólem na hřišti Bohemians, ale i v dalších utkáních," uvedl statutární ředitel klubu Jan Starka.

Obránce Jaroslav Tregler prodloužil s Příbramí smlouvu do léta 2020. Třiadvacetiletý defenzivní univerzál si všech 74 ligových startů připsal v dresu týmu od Litavky.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články