Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Jablonečtí Hübschman a Šilhavý: Jsme silnější než loni a tentokrát chceme trofej

Jablonec – Vysoké ambice před startem Synot ligy a předkoly evropských pohárů neskrývá Jablonec. Severočeský celek loni pilně posiloval a vyšplhal se na třetí místo ligové tabulky, před letošní sezonou kádr doplnil o výrazné útočné osobnosti a míří ještě výš. Podle kapitána Tomáše Hübschmana by Jablonec letos jen nerad končil bez trofeje. Lídr týmu věří, že mužstvo by se mohlo přinejmenším vklínit mezi mistrovskou Plzeň a Spartu a rád by si zahrál i v Evropě.

Jablonecká parta s kapitánem Hübschmanem v čele
zdroj: ČTK

V minulém ročníku fotbalistům Jablonce po finálové prohře na penalty těsně uniklo vítězství v domácím poháru, a v ligové soutěži skončili Jablonečtí za Spartou a Plzní na třetím místě. "Byť se ne vše povedlo, dá se minulý ročník hodnotit pozitivně jako úspěšný. V tomhle ročníku už bychom chtěli nějakou trofej zvednout. Nejsnadnější trofej z mého pohledu je český pohár, takže tam zvládnout finále a radovat se z úspěchu," řekl Hübschman.

Jablonecký středopolař věří, že Jablonečtí mohou s Plzní a Spartou bojovat o titul ještě víc než v minulé sezoně, kdy na druhé místo ztratili tři body. "Oni jsou pod větším tlakem než my. Samozřejmě se chceme posunout a byli bychom rádi, kdybychom se aspoň vklínili mezi Spartu a Plzeň. Oni musí, jsou stále považovaní za největší favority ligy," podotkl třiatřicetiletý záložník. "Stále považuji za favority Plzeň a Spartu. Ale my se nevzdáváme a budeme bojovat o čelní příčky. Věříme si, nedáme jim nic zadarmo," doplňuje ho trenér Liberce Jaroslav Šilhavý. 

Na úvod sezony se Jablonec pokusí projít do základní skupiny Evropské ligy. Musí zdolat 3. a 4. předkolo a jeho prvním soupeřem bude pravděpodobně Kodaň, kterou v zimě porazil na soustředění v Portugalsku 2:0. "První zápas s Newtownem byli jasně lepší, nepředpokládám, že by klopýtli. Je to vyspělý evropský tým a divím se, že teď hraje 2. předkolo Evropské ligy, když předtím pravidelně startoval v Lize mistrů, kde měl úspěchy," uvedl Šilhavý. 

"Naše vize, s níž jsme sem vloni přišli, je základní skupina Evropské ligy. To je takový další stupínek, asi ten hlavní. Kdybychom postoupili do skupiny, tak to sice není žádná trofej, ale myslím, že by se to vyrovnalo třeba vítězství v poháru," řekl trenér Šilhavý. "Pohár a liga jsou k tomu, aby z nich člověk někam postoupil. A tam když se povede úspěch, to je to, kvůli čemu to všichni děláme. V neposlední řadě je to ekonomický stimul," dodal Šilhavý, který v Jablonci načne druhou sezonu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec míří letos ještě výše

A že si opět zahraje v pohárech věří i Hübschman, který ve svém předchozím působišti Šachtaru Doněck byl zvyklý na pravidelnou účast v evropských pohárech. "Byl bych moc rád, kdyby se nám to povedlo. I s tou vidinou jsem sem přišel," konstatoval Hübschman, který stejně jako kouč Jaroslav Šilhavý zamířil do Jablonce před rokem.

Jsme silnější

Kapitán Hübschman po letním doplnění kádru cítí, že tým je nyní silnější. "Tu sílu vidím mnohem větší než loni. Máme spoustu postů zdvojených, v přípravných zápasech jsme mohli prakticky vystřídat dvě jedenáctky na oba poločasy. Kvalita týmu se určitě zlepšila," uvedl.

Jablonec posílil hlavně v útoku, když přivedl Tomáše Wágnera a Stanislava Tecla. "V některých těžších zápasech jsme měli trošku problém, že se nám ta branka zmenšovala a nemohli jsme dát gól. Věřím, že teď se nám branka zvětší a góly se posypou," dodal Hübschman s úsměvem. 

"Kluci, kteří přišli, jsou hodně kvalitní a zkušení. Avizovali jsme posílení útoku, kde nás tlačila bota, a to se povedlo. Věřím, že nám noví hráči pomohou zvýšit produktivitu," doufá i trenér Šilhavý. Jablonec neprohrál ani v jednom z osmi přípravných duelů, šest vyhrál. "Vždy je to lepší, když mužstvo vyhrává. Lépe se pracuje v tréninku, je pozitivnější atmosféra. Ale nebyl to celkový obrázek, často byl tým rozdělen na dvě půlky. Nepřeceňoval bych to," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články