Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jablonecký Rada: V první půli neměl náš výkon s fotbalem nic společného

Podle trenéra Petra Rady nebudou mít fotbalisté Jablonce v prvoligové nadstavbové skupině o titul moc šancí, pokud předvedou podobný výkon jako na hřišti Bohemians. Severočeši se rozloučili se základní částí jasnou porážkou 0:3 a po vítězství Sparty na Slovácku 2:0 klesli na čtvrté místo. Nadstavbu začnou příští neděli v Plzni.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Musíme se teď připravit na to, co nás čeká. Spadli jsme na čtvrté místo, takže jedeme hned první zápas ven místo toho, abychom hráli doma, bohužel. Ale máme pět zápasů v nadstavbové části a na ně se musíme připravit. S takovýmhle výkonem bychom ale moc šancí neměli," řekl na tiskové konferenci Rada.

Bohemians už po 14 minutách vedli 2:0 a v úvodním dějství hosty k ničemu nepustili. "První poločas neměl z naší strany s fotbalem nic společného. Neběhali jsme, všechny balony dozadu, nejistota, odkopy, pozdní reakce. Všechno bylo o krok, možná o dva pomalejší. Domácí byli živější. Nedovedu si to vysvětlit, protože jsme byli připravení, odpočinutí a nachystaní na zápas. Věděli jsme, o co jde. Musíme si to rozebrat a vyvodit z toho závěry," prohlásil jednašedesátiletý kouč.

"Hráčům jsem (o poločase) samozřejmě vyčinil, ale v tomhle zápase, kdy bylo vidět, jak jsme na tom, to nebylo o kárání jednotlivců. Myslím si, že v prvním poločase nebyl ani jeden výkon, který by zasloužil měřítko toho, že jsme v top šestce. Pokud si to hráči neuvědomí, budou dostávat góly nebo takhle vstupovat do zápasů a budou to mít horší," uvedl bývalý hráč pražské Dukly, Düsseldorfu, Toronta, Blšan či Bohemians, kde ukončil kariéru.

"Jestli si mysleli, že jsme v šestce a nemůže se nic stát, tak jsou na omylu. Určitě naše forma není optimální. Chybělo nám tam nasazení a přístup, chuť, jako měla dneska Bohemka. Obsazování a přístup hráčů byl strašně volný, laxní a z toho všeho pramenily chyby," konstatoval Rada.

Přestože Jablonec splnil cíl skončit po základní části v elitní šestce, není Rada s posledními výkony mužstva spokojený. "Náš cíl byl před sezonou dostat se do šestého místa, což se nám podařilo. V některých zápasech teď ale bylo vidět, že to nefunguje tak, jak by mělo, ať to bylo tady na Bohemce nebo doma s Libercem. Takové výsledky a výkony nemůžeme zopakovat, protože pak budeme potrestaní," řekl kouč.

"Jestli se hráči celou sezonu snaží, abychom se dostali do šestky, a jsou tam a mysleli si, že se teď nic neděje, je to špatně. Trpět to nebudu a v týdnu si to vyříkáme, protože tudy cesta pro hráče nevede," uvedl někdejší trenér české reprezentace, Slavie, Teplic, Plzně, Liberce, Jihlavy, Příbrami a Sparty.

Proti "Klokanům" poslal do druhé půle šestnáctiletého záložníka Michala Černáka, který předtím v lize odehrál šest minut na Slavii. Černák se dokonce trefil, ale jeho premiérovou branku v soutěži rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal.

"Když vidíte, jak ten zápas funguje, a nasadíte do něj takhle mladého hráče, tak víceméně nemá co ztratit. Hrál sebevědomě a dobře. Je vidět, že potenciál v sobě má, i když do zápasu vstoupil trochu v jiné situaci, kdy jsme hráli špatně. Pokud by to mělo být takhle, budou mladí hráči dostávat šanci a je jedno, jestli prohrajeme se zkušenými nebo mladšími hráči," konstatoval Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články