Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonecký Kysela už nebude pokoušet své zdraví, i kvůli epilepsii ukončil kariéru

Ve 25 letech se jablonecký obránce Marek Kysela rozhodl pro odchod z prvoligové scény. Hlavním důvodem jsou dlohodobé zdravotní potíže. Po operaci nádoru na mozku totiž bývalý hráč juniorky Interu Milán trpí epilepsií a loni v květnu mu samovolně praskla plíce.  

Marek Kysela (vlevo) v dresu Jablonce
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Kyselovy problémy začaly v dubnu 2016. Během semifinále domácího poháru proti Spartě inkasoval od Petra Jiráčka úder kolenem do hlavy. Následná vyšetření odhalila nezhoubný nádor na mozku a po operaci se u něj objevila epilepsie a s ní spojené záchvaty. Loni v květnu zase jabloneckému stoperovi v ligovém zápase v Karviné praskla plíce.

"Zkoušeli jsme to dva roky, abych se z toho dostal, ale pokaždé se našla nějaká další příčina, proč to nejde. Nejdřív operace nádoru na mozku, pak epilepsie. Když jsem si myslel, že už to bude v pohodě, tak mi praskla plíce," řekl Kysela. "Rozhodli jsme se, že to nemá cenu zkoušet dál. Místo toho, abych stále pokoušel své zdraví, se zaměřím na něco jiného, v čem bych se mohl pohybovat," dodal.

Za Jablonec odehrál Kysela 73 ligových zápasů a vstřelil čtyři branky. V severočeském klubu bude dál působit jako kouč u mládeže. V budoucnu by ho nejvíc lákala práce kondičního trenéra, který by připravoval hráče po zranění. "Sám s tím mám zkušenosti a několikrát jsem takhle začínal. Přibližně vím, co dělat, aby jim to pomohlo," zakončil Kysela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články