Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec vyzrál na Olomouc díky brance Kysely

Olomouc - Jablonec zvítězil v 6. kole první ligy v Olomouci 1:0, o jeho výhře rozhodl devět minut před koncem po signálu ze standardky Kysela. Severočeši porazili Sigmu popáté z posledních šesti vzájemných duelů a úspěšně se naladili na čtvrteční odvetu Evropské ligy s Betisem Sevilla, na jehož hřišti se pokusí smazat manko 1:2 z domácího utkání. Jablonec vyhrál tři z posledních čtyř ligových kol a v tabulce je pátý. Sigma je jedenáctá. Náš web sledoval utkání v podrobném on-line přenosu.

Utkání SK Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Jablonečtí nechali před odvetou Evropské ligy odpočívat gólmana Špita s útočníkem Hubníkem, který dříve působil právě na Hané. Sigma začala poměrně aktivně, v úvodu zakončoval Lietava, ale náhradní brankář Valeš vyrazil na roh.

O chvíli později na opačné straně připravil pozici Kopic Pitákovi a také domácí brankář Zlámal se musel natahovat. Hosté začali získávat více ze hry. Ve 22. minutě utekl obraně Sigmy Kopic, trefil však jen boční síť. O chvíli později vrátil míč na malé vápno Třešňák a Piták zblízka jen těsně minul pravou tyč.

Druhý poločas začal obrovskou šancí hostů. Piták vysunul Vaňka, jenž šel sám na Zlámala, jenže minul branku. Modrá lavina se připomněla v ofenzivě v 55. minutě. Jablonečtí byli lepší v kombinaci a otevřít skóre mohli poté, co Piták zkoušel přelobovat Zlámala. Ten vyrazil míč s vypětím sil na břevno a před dorážejícím Třešňákem odvrátil Vidlička. V další velké šanci Třešňák našel Vaňka, jehož gólovou ránu tečoval na roh Javůrek. Sigma už v té době měla na hřišti tři útočníky, větší tlak to ale nepřineslo.

Naopak v 81. minutě Jablonec rozhodl. Hosté rozehráli signálem standardní situaci a Kysela po Novákově hlavičkovém přiťuknutí skóroval hlavou do prázdné branky. Srovnat mohl Doležal, ale mířil hlavou mimo.

Martin Kotůlek (Olomouc): "Úvod nám vyšel, ale postupně jsme ztratili střed hřiště. Výkon Karla Pitáka byl výborný, celá jablonecká hra šla přes něj a my jsme mu nechali hodně prostoru. My jsme byli dopředu nepřesní. Dnes byl soupeř lepší."

Roman Skuhravý (Jablonec): "Jsem rád za tři body. Kromě první čtvrthodiny, kdy jsme nebyli rozběhaní, jsme získali jistotu na míči a vypracovávali jsme si šance. Ty jsme zahazovali, ale naštěstí jsme se prosadili ze standardky. Měli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale i tak samozřejmě hráčům moc děkuji za výkon."

Sigma Olomouc - Baumit Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 81. Kysela. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Piták (Jablonec). Diváci: 4534. 

Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Šindelář (73. Ordoš) - Navrátil, Karaš (65. Doležal), Pospíšil, Falta - Lietava. Trenér: Kotůlek.

Jablonec: Valeš - Čížek, Beneš, Kysela, Novák - Loučka, Vaněk - Kopic (88. Jablonský), Piták, Vošahlík (89. Zoubele) - Třešňák (71. Hubník). Trenér: Skuhravý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články