Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jablonec ve Zlíně urval bod, mezi elitou nebude chybět ani v příští sezoně

K jistotě setrvání v první lize bez účasti v baráži potřebovali fotbalisté Jablonce získat ve Zlíně alespoň bod. A podařilo se jim to. Ze stadionu "Ševců" si vezou domů remízu 1:1. Těsně před přestávkou je poslal do vedení Davis Ikaunieks, konečný výsledek stanovil Václav Procházka. Při shodném počtu 34 bodů s Bohemians 1905 rozhodlo o 13. místě Severočechů v konečné tabulce lepší postavení po základní části nejvyšší soutěže.

Utkání Zlín - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zápas začal v opatrném duchu. Ve 14. minutě sice "Ševci" skórovali, ale Fillův gól nemohl být uznán pro jasný ofsajd. Do první velké šance se po půlhodině dostal Vukadinovič, ale zakončil těsně vedle. Zlín tím potvrdil územní i herní převahu, přesto odcházel do kabin se ztrátou.

Nejprve zahrozil po brejku Černák, nicméně toto varování stihla domácí obrana ještě zlikvidovat, až po centru z levé strany se k míči na hranici malého vápna dostal lotyšský útočník Ikaunieks a otevřel skóre.

Jablonec získal na chvíli klid a s ním i další šance na zvýšení vedení. Jenže místo toho přišlo vyrovnání, když se ve 49. minutě výstavní ranou z voleje z 25 metrů trefil do horního růžku Procházka. "Byl to jeden z mých nejkrásnějších gólů," prohlásil osmatřicetiletý obránce, který vstřelil druhou branku v sezoně a celkově šestadvacátou v ligové kariéře.

Skóre se mohlo změnit o dvě minuty později, sólo Vukadinoviče ale zmařil brankář Hanuš špičkou kopačky a uchránil tak naděje svého týmu na bod. Jablonec se ze zlínského sevření vymanil, opět zpevnil obranu a s touto taktikou vystačil i ve zbývajícím průběhu, který žádnou větší šanci nenabídnul.

Trenér hostů Jiří Vágner ani ve čtvrtém utkání s Jabloncem neprohrál, ke dvěma vítězstvím přidal druhou remízu a splnil tak svou záchranářskou misi.

Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 50. Procházka - 37. Ikaunieks. Rozhodčí: Černý - Váňa, Pečenka - Šterba (video). ŽK: Dramé - Malínský. Hübschman. Diváci: 3211.

Zlín: Dostál - Čanturišvili, Kolář, Simerský, Procházka - Fillo (82. Hrdlička), Hrubý (67. Fantiš), Conde, Reiter (62. Dramé) - Jawo (62. Janetzký), Vukadinovič (82. Bobčík). Trenér: Kalivoda.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (59. Houska), Kratochvíl, Kubista (90.+1. Silný), Malínský (74. Pleštil) - Ikaunieks (74. Nešpor). Trenér: Vágner.

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Utkání se odehrávalo mezi šestnáctkami, opticky jsme byli u míče více, ale chyběla nám kreativita. Dostali jsme gól snad z jediné střely na branku, což jsem těžce nesl. Naopak krásně vyrovnal Procházka a po jeho gólu jsme mohli rozhodnout o výhře, která byla naším cílem v posledním zápase této sezony. Nepovedlo se to, naším problémem bylo dát druhý gól. Závěr si soupeř pohlídal, jemu bod stačil."

Jiří Vágner (trenér Jablonec): "Udělali jsme poslední krok k záchraně a jsme za to rádi, spadlo to z nás. Zápas jsme ale neodehráli vůbec dobře, z výkonu mám smíšené pocity. Měli jsme svázané nohy i hlavu, bylo to na hráčích moc vidět. Dali jsme gól v prvním poločase a ani jsme tomu nevěřili, stejně tak jsme nevěřili tomu, jak krásnou trefou vyrovnal Procházka. Bylo pro nás brzy dohrávat to na 1:1, báli jsme se do poslední chvíle, už takový psychicky náročný zápas hrát nechceme, ale záchrana je to hlavní."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články