Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Jablonec v derby zostudil Liberec, Slovácko vynulovalo Budějovice a veze domů vítězství

Debaklem domácího Liberce 0:5 skončilo podještědské derby, po němž oslavuje Jablonec, který se v neúplné ligové tabulce posunul na čtvrté místo o skóre před Ostravu a Olomouc. Venku loupilo v 11. kole také sedmé Slovácko, jež ustálo roli favorita na Střeleckém ostrově. Poslední České Budějovice, které i nadále čekají na první podzimní skalp soupeře, porazilo 2:0. Utkání Karviná – Hradec Králové a Teplice – Dukla Praha vítěze nepoznala.

Sebastian Nebyla z Jablonce se raduje z gólu v Liberci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec zlomil nepříznivou sérii 

Jablonec si v Liberci připsal nejvyšší vítězství v podještědském derby v samostatné historii soutěže, svého rivala zdolal po šesti zápasech. Prestižní střetnutí otevřel v 17. minutě vlastní gól domácího Adama Ševínského a po změně stran se postupně trefili Bienvenue Kanakimana, Sebastian Nebyla, Jakub Martinec a střídající Alexis Alégué. 

Trenérovi Luboši Kozlovi zároveň dokonale vyšel návrat do Liberce, kde po minulé sezoně skončil a nahradil ho Radoslav Kováč. Slovan, který dohrával bez vyloučeného Christiana Frýdka, v lize utrpěl nejvyšší porážku od července 2021 a patří mu devátá příčka.

Slovan Liberec - FK Jablonec 0:5 (0:1)

Branky: 17. vlastní Ševínský, 49. Kanakimana, 58. Nebyla, 61. Martinec, 90.+3 Alégué. Rozhodčí: Všetečka - Kubr, Mokrusch - Rouček (video). ŽK: Tupta, Purzitidis - Hollý. ČK: 74. Frýdek (Liberec). Diváci: 4069.

Liberec: Bačkovský - Halinský, Ševínský, Purzitidis - Ghali (46. Zyba), Icha (59. Višinský), Hlavatý, Kayondo - Eneme (81. Varfolomejev), Tupta (59. Frýdek) - Letenay (46. Nyarko). Trenér: Kováč.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški (85. Štěpánek), Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla (83. Nardini), Polidar - Kanakimana (69. Alégué), Hollý (83. Suchan) - Puškáč (69. Schánělec). Trenér: Kozel.

Slovácko nezaváhalo, mizérie Dynama pokračuje

Klub z Uherského Hradiště poslal v 6. minutě nastavení první půle do vedení Marek Havlík z pokutového kopu a pojistku přidal v závěru Patrik Blahút. Jihočeši proto jako jediní v ligové sezoně zůstávají bez vítězství a s jediným bodem na dně tabulky. Slovácko v nejvyšší soutěži podruhé za sebou vyhrálo a je sedmé.

Dynamo České Budějovice – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 45.+6 Havlík z pen., 80. Blahút. Rozhodčí: Berka – Vlček, Bělák – Zelinka (video). ŽK: Križan, Matoušek, Hubínek, Straka (trenér, všichni Budějovice). Diváci: 2423. 

České Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, Míka – Šigut, Tischler, Hubínek (75. Tranziska), Trummer (79. Osmančík) – Čermák, Matoušek (56. Ogiomade) – Adediran. Trenér: Straka.
Slovácko: Heča – Ndefe (90. Azevedo), Vaško, Kukučka, Doski – Trávník – Blahút (81. Reinberk), Havlík, Kim Sung-pin (81. Křišťan), Sinjavskij (65. Juroška) – Krmenčík (81. Kozák). Trenér: West.

Teplice neudržely vedení a remizovaly s Duklou

Skláři se s Duklou rozešli smírně 1:1 a poprvé v ročníku bodovali dvakrát po sobě. Do vedení je ve 42. minutě poslal Muhammad Jásir, nicméně v 68. minutě srovnal Muris Mešanovič. O deset minut později byl navíc vyloučen domácí Matěj Radosta, ale hosté přesilovku využít nedokázali. Pražský nováček soutěže se i tak posunul na 13. příčku v neúplné tabulce, Teplice jsou nadále předposlední o bod za sobotním soupeřem.

FK Teplice – Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 42. Jásir – 68. Mešanovič. Rozhodčí: Beneš – Nádvorník, Machač – Starý (video). ŽK: Mareček. ČK: 78. Radosta (oba Teplice). Diváci: 2937.

Teplice: Ludha – Radosta, Mareček, Mičevič, Harušťák (74. Beránek) – Kričfaluši, Jukl – Gning, Čerepkai (67. Cykalo), Trubač – Jásir (62. Horský). Trenér: Frťala.
Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ambler – Zeronik (90.+2 Ullman), Kozma, Lichý (60. Pech), Šebrle – Mešanovič (90.+2 Matějka), Řezníček. Trenér: P. Rada.

Hradec Králové orazítkoval v Karviné čtyřikrát brankovou konstrukci 

V Karviné se fanoušci gólu nedočkali. I proto, že hostující votroci hned čtyřikrát nastřelili brankovou konstrukci, domácí v tomto ohledu smutnili jednou. Východočeši navíc nevyužili ani krátkou přesilovku poté, co byl v 79. minutě vyloučen Douglas Bergqvist, připsali si první remízu v ligovém ročníku a v tabulce jsou aktuálně na osmém místě. Slezané jsou desátí.

MFK Karviná – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Kotalík – Radina (video). ŽK: Vallo, Bergqvist – Spáčil, Vlkanova, Čmelík, Dancák. ČK: 79. Bergqvist. Diváci: 1462. 

Karviná: Lapeš – Vallo, Krčík, Bergqvist, Fleišman – Moses (90.+4 Boháč), Čavoš – Memič (73. Ražnatovič), Botos (73. Singhateh), Samko (83. Endl) – Vecheta (62. Ezeh). Trenér: Hyský.
Hradec Králové: Zadražil – Čihák (76. Čech), Petrášek, Spáčil (46. Dancák) – Klíma, Kodeš, Samek, Horák – Juliš (53. Čmelík), Vlkanova – Griger (66. Mihálik). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články