Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jablonec ubojoval výhru nad Karvinou a ukončil nelichotivou sérii

Jablonec dokázal přerušit pět zápasů trvající sérii bez ligové výhry. Domácí vítězství nad Karvinou se ale nerodilo snadno. O jedinou branku utkání se postaral v nastavení první půle Tomáš Malinský.

Jablonecký hrdina Tomáš Malinský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to pro nás důležité vítězství. V situaci, v jaké jsme byli. S první půlí nejsem spokojen, s tou druhou ano," prohlásil jablonecký trenér Petr Rada. "Byl to pro nás smolný zápas, protože jsme si vytvořili více nebezpečnějších situací. Nebyl nám uznán gól, pak jsme měli ještě břevno. Hlavně ale budeme hráčům vyčítat ztrátu ve středu hřiště při rozhodující brance. Tam jsme to měli uhrát jinak," litoval asistent kouče hostů Jan Baránek.

Karvinští se museli v utkání obejít bez potrestaného trenéra Webera, jehož nahradil na lavičce asistent Baránek. Do utkání však měli lepší vstup a ve čtvrté minutě se mohl po chybné přihrávce Považance prosadit Bartošák, v nadějné pozici ale přestřelil.

Ve 20. minutě se už hostům podařilo dostat míč zásluhou Túlia do sítě, sudí Batík však po konzultaci s videorozhodčím branku pro ofsajd neuznal. Karviná následně neuspěla ani o chvíli později, kdy Buchta hlavičkoval po centru Túlia do břevna.

"Byl jsem překvapený, že Karviná přijela s pěti vzadu a silným středem, nechali podobné rozestavení jako v zápase se Slavií. V prvním poločase jsme tam něco vyřešili blbě. Hosté měli břevno, my jsme tam byli nedůrazní. Zachránila nás i ofsajdová past," řekl Rada.

Když už se tak zdálo, že se oba týmy rozejdou do poločasové přestávky smírně, naskočil si ve třetí minutě nastaveného času jablonecký Pleštil na centr Holíka a jeho hlavičku usměrnil do sítě z bezprostřední blízkosti Malínský. Třicetiletý záložník vstřelil svůj 15. ligový gól v kariéře a premiérový v tomto ročníku.

Domácí převzali ve druhé části tempo hry a po odvráceném rohovém kopu se mohl trefit znovu Malínský, brankář Bolek však tentokrát jeho povedený pokus vytáhl nad břevno. Vzápětí se po průniku jabloneckého Holíka neprosadil ani Kratochvíl.

Oboustranně bojovné a tvrdé utkání nedohrál domácí útočník Doležal, jenž se po hodině hry zranil po souboji se Stropkem a hřiště opustil na nosítkách. Karvinský záložník viděl za svůj zákrok žlutou kartu.

Severočeši přesto dál nepouštěli soupeře do tlaku a sami mohli jít několikrát do dvougólového vedení. V 69. minutě byl například blízko branky Zelený, jenže jeho pohotovou ránu tečoval bránící Papadopulos na břevno.

Naději hostů na remízu poté držel především brankář Bolek, který zasáhl jak dvakrát proti šancím střídajícího Vaníčka, tak včas zneškodnil i další pokus Zeleného, jenž chtěl karvinského gólmana zaskočit dalekonosným pokusem z vlastní půlky hřiště.

"Druhý poločas byl Jablonec už více v klidu a ten poločas nebyl z naší strany tak kvalitní směrem dopředu. Nebyli jsme prostě už tak nebezpeční," přiznal Baránek.

Karviná se naopak k výrazné šanci v závěru nedostala, a navíc musela dohrávat i bez zraněného obránce Buchty, jenž utržil po souboji se Surzynem krvavé zranění. Slezané tak prohráli v Jablonci i šestý ligový zápas.

FK Jablonec - MFK Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 45.+3 Malínský. Rozhodčí: Batík - Kubr, Dohnálek - Hocek (video). ŽK: Holík, Martinec - Papadopulos, Stropek, Buchta, Túlio, Qose, Bartošák. Diváci: 2468.

Sestavy:

Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil (78. Vaníček), Houska, Kratochvíl (84. Surzyn), Malínský (78. Martinec) - Doležal (60. Nešpor). Trenér: Rada.

Karviná: Bolek - Santos, Buchta (90.+2 Šindelář), Dramé (77. Svoboda), Křapka - Stropek (77. Zych) - Bartošák, Qose, Túlio, Šehič (67. Bartl) - Papadopulos. Trenér: Baránek.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Je to pro nás důležité vítězství v situaci, v jaké jsme byli. Byl jsem překvapený, že Karviná přijela s pěti vzadu a silným středem, nechali podobné rozestavení jako v zápase se Slavií. V prvním poločase jsme tam něco vyřešili blbě. Hosté měli břevno, my jsme tam byli nedůrazní. Zachránila nás tak i ofsajdová past. Dostali jsme se do vedení v nastavení první půle, což se nám stalo prvně. Gól do šatny nás uklidnil. Chtěli jsme být po změně stran ještě více aktivní. Pak se hrálo na soupeřově půlce, šance jsme měli, ale nic jsme nedotáhli do konce. Malínský, Zelený, Vaníček, mohlo být 2:0 a nás by to více uklidnilo. S první půlí nejsem tak spokojen, s druhou ano."

Jan Baránek (asistent trenéra Karviné): "Byl to pro nás smolný zápas, protože jsme si vytvořili více nebezpečnějších situací, gól nám nebyl uznán, pak jsme tam měli ještě břevno. Hlavně ale budeme hráčům vyčítat ztrátu ve středu hřiště při rozhodující brance, tam jsme to měli uhrát jinak. Druhý poločas byl Jablonec už více v klidu a ten poločas už nebyl z naší strany tak kvalitní směrem dopředu. Nebyli jsme prostě už tak nebezpeční. Naše série bez vítězství je nepříjemná, ale hráli jsme doposud se všemi čtyřmi účastníky evropských pohárů. Klíčový pro nás bude následující domácí zápas s Teplicemi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články