Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jablonec spasil Lafata, 13 vteřin před koncem srovnal na 2:2

Jablonec - Dukla dvakrát vedla, Jablonec dvakrát srovnal. Severočeši si však nechali srovnání až na úplný konec - míč propadnul dukelskou obranou a Lafata hlavou trknul míč za brankáře Radu. Jablonec dlouho dominoval, ale nedokázal se probít přes zataženou defenzivu, naopak Dukla šla do velmi nebezpečných protiútoků a mohla i vést 4:1, kdyby Hašek proměnil penaltu a Pražané proměnili vyloženou šanci v 90. minutě. Jablonec však i přesto vede ligu o gól před Plzní, naopak Dukla na výhru čeká už šest zápasů a zůstává jedenáctá.

Jablonec do zápasu motivovala vidina prvního místa v lize a také snaha odčinit domácí bodové ztráty se Spartou a Příbramí. Velké odhodlání naznačili Severočeši už v první půlminutě ostrými střelami Lafaty a Kovaříka, které hned dostaly do tempa i brankáře Radu.

Dosti zatažená dukelská obrana přečkala úvodní nápor a v podstatě hned z prvního protiútoku také vstřelila gól. Sedm hráčů Jablonce se jen dívalo na Malého, jak vysílá pas za obranu na Bergera. Ten zachoval obdivuhodný klid před Špitem a poslal míč mezi jeho nohami do brány. Dukla tak vedla 0:1.

Jablonec se inkasovaným gólem zlomit nenechal. Z trestného kopu zahrozil Čížek, Lafatovu hlavičku vyrazil Rada. Domácí uspěli až deset minut před poločasem. Záložník Dukly Borek podcenil Kovaříkův centr a důrazný Novák hlavičkovým pokusem slavil vyrovnání i svůj premiérový ligový gól.

Pokud se domácí fanoušci, kteří mimochodem přišli v naprosto ubohém počtu, těšili na velký obrat, nástup do druhé půle pro ně i jablonecký tým znamenal šok. Dukla v 57. minutě dobře sehrála rohový kop a bek Vrzal velký závar ukončil přesnou ranou pod břevno.

Jablonec druhé vedení Dukly zjevně vykolejilo víc než úvodní inkasovaný gól. Domácí najednou začali kazit lehké míče v rozehrávce a obrana Dukly, z níž před zápasem vypadl zraněný stoper Božič, snadno odvracela naivní útoky.

Trenér Jablonce Kotal po zápase:

Dvacet minut před koncem měli Pražané jedinečnou šanci zvýšit náskok. Po faulu domácího Vaňka na Borka ale při penaltě zaváhal bek Hašek, který vysoko přestřelil a připravil se o čtvrtou letošní trefu. V závěru ještě v jasné šanci selhal Berger.

Hosty luxus v podobě zahození takových šancí hodně mrzel. Domácí spasil poslední útok v zápase a hlavička útočníka Lafaty, který zblízka zařídil nerozhodný výsledek. Dukla nedotáhla do vítězného konce ani pátý zápas, v němž byla v letošní sezoně ve vedení.

To nepotěšilo ani kouče Luboše Kozla. "Zápas bohužel potvrdil trend, ve kterém se letos nacházíme. Měli jsme tři mečboly, ale se šancemi jsme naložili tak, jak jsme naložili, a nakonec za to byli potrestaní," litoval kouč Dukly.

Ten tým nepochválil ani za bránění při vyrovnávacím Lafatově gólu. "Bylo tam asi osm věcí, které jsme před gólem mohli udělat jinak. Nebyla to situace, kterou bychom neměli zajistit. Ale Lafata zase ukázal svoji třídu. Celý zápas jsme ho slušně bránili a ani nebyl moc vidět a stejně zase udeřil v klíčovém okamžiku. Stačí mu tak málo, aby se prosadil," chválil Lafatu Kozel.

Baumit Jablonec - Dukla Praha 2:2 (1:1)

Branky: 35. Novák, 90.+3 Lafata - 16. Berger, 57. Vrzal. Rozhodčí: Jech - Pelikán, Hájek. ŽK: Vaněk - Štetina, Malý, Pospěch. Diváci: 2 045.

Jablonec: Špit - Štochl (65. Zoubele), Beneš, Novák - Vaněk, Loučka, Čížek (75. Třešňák), Jablonský - Kopic (84. Haurdič), Lafata, Kovařík. Trenér: Kotal.
Dukla: Rada - Hašek, Štetina, Vorel, Vrzal - Malý (78. Přeučil), Gedeon, Borek - Berger, Pospěch (69. Marek), Pázler (85. Svatonský). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články