Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jablonec otevřel zimní přípravu bezbrankovou remízou s Pardubicemi

Favorizovaný Jablonec zahájil účinkování v Tipsport lize nerozhodným výsledkem 0:0 s druholigovými Pardubicemi. Čtvrtý tým nejvyšší soutěže tak v Praze na Xaverově nenavázal na říjnovou výhru 2:1 nad stejným soupeřem v domácím poháru. Nezaváhal naopak Baník Ostrava, jenž porazil Prostějov 2:0.

Utkání Jablonec - Pardubice v Tipsport lize
zdroj: twitter.com/FK Jablonec

"Ne že by výsledky byly nedůležité. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo. Pardubice mají kvalitní tým, o čemž jsme se přesvědčili už v poháru. Hlavně, že se nikdo nezranil. Splnili jsme to, co jsme chtěli. Měli jsme zátěž rozloženou do všech, kteří tu byli," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Poprvé nasadil novou slovenskou posilu Andreje Fábryho. "Je to mladý hráč, má předpoklady. Kvalita v něm určitě je, ale samozřejmě je rozdíl mezi českou a slovenskou ligou. Asi jako každý bude potřebovat nějaký čas na aklimatizaci, ale pokud bude hrát dobře, může naskočit hned," pokračoval zkušený stratég.

Chyběli naopak nemocný Jan Chramosta a čtveřice zahraničních hráčů Rafael Acosta, Vladimir Jovovič, Eduard Sobol a Nikola Jankovič. "Jsou na pravoslavných svátcích, mají posunuté Vánoce. Nechtěli jsme jim v tom bránit. Ve čtvrtek bychom už v dalším zápase měli být kompletní," dodal Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Karviné zahájili zimní přípravu v beachvolejbalové hale

Pardubice si připsaly druhou remízu a vedou skupinu B. Tipsport liga poprvé vyvrcholí závěrečným Final Four na Maltě, kde mají účast jistou obhájce trofeje druholigové Brno, Mladá Boleslav a Slovan Bratislava. K nim přibude vítěz základní části, která se v Česku hraje ve čtyřech čtyřčlenných skupinách. 

Ostravský Baník vstoupil do skupiny D vítězně, když brankami v závěru porazil Prostějov 2:0. Nejprve se v 78. minutě prosadil střelou zblízka Jakub Šašinka a pět minut před koncem stanovil konečný výsledek gólem z dálky Robert Hrubý. 

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:

Skupina B (Praha-Xaverov):

FK Jablonec - Pardubice 0:0

Jablonec: Hanuš - Holeš, Břečka, Hovorka (46. Kubista), Peřina - Pleštil (46. David Breda), Hübschman (46. Janetzký), Trávník (46. Považanec), Kratochvíl (72. Čvančara), Fábry (72. Dominik Breda) - Doležal (46. Ikaunieks). Trenér: Rada.

Skupina D:

Ostrava - Prostějov 2:0 (0:0)

Branky:78. J. Šašinka, 85. Hrubý.

Ostrava: I. poločas: Laštůvka - Celba, Procházka, Azackij, Fleišman (30. Granečný) - Fillo, Mešaninov, Kaloč, Jirásek - Kuzmanovič, O. Šašinka. II. poločas: Chmiel - Pazdera, Breda, Stronati, Granečný - Bolf, Jánoš, Hrubý, Holzer - Diop, J. Šašinka. Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články