Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec na závěr soustředění zvítězil, Olomouc podlehla japonskému týmu

Generálka Jablonci vyšla. Severočeši zvítězili na závěr soustředění v Portugalsku nad čínským celkem Che-pej Fortune 2:0. Naopak poslední zápas na kempu v Turecku nevyšel Olomouci, která překvapivě prohrála s japonským Šonanem Bellmare 0:1.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK/PR/ autor: Michal Vele/FK Jablonec

Jablonec proti šestému týmu uplynulé sezony čínské ligy dominoval a mohl vyhrát i vyšším rozdílem. V 15. minutě otevřel skóre Pleštil a krátce po přestávce přidal z dorážky pojistku Acosta. Čtvrtý celek ligové tabulky v osmi zápasech zimní přípravy ani jednou neprohrál.

Porážku si naopak v generálce připsala Olomouc. Sigma s třináctým týmem uplynulé sezony japonské ligy inkasovala hned ve třetí minutě a srovnat už nedokázala.

"Sice jsme prohráli, ale myslím, že to byl pro nás hodně poučný a užitečný zápas. Potkali jsme se s týmem, který se naprosto vymyká soupeřům, s nimiž máme možnost hrát v ligové soutěži. Byli velmi rychlí, výborně technicky vybavení a zodpovědní. Z tohoto pohledu to byl pro nás výborný test," uvedl olomoucký kouč Václav Jílek.

"Je velká škoda, že jsme inkasovali už ve třetí minutě zbytečný gól. Poté jsme ale byli schopni na to zareagovat a vytvořili jsme si několik příležitostí. Branku jsme ale nedali. Jsme spokojení s konfrontací, samozřejmě s výsledkem už tolik ne," dodal.

Karviná doma v generálce s přehledem porazila jedenáctý tým druhé polské ligy Tychy 4:1 a připsala si druhou výhru v zimní přípravě. Utrpěla v ní jen jednu porážku a třikrát remizovala.

"I přes vítězství nebylo všechno ideální. Samozřejmě čtyři góly a výhra nás těší, ale stále v naší hře vidím prostor pro zlepšování. Stoprocentně musíme zapracovat na větší agresivitě, nelíbila se mi ani opadlá aktivita po úvodních dvou gólech. Ale na druhou stranu mě těší pěkné góly a akce, které jsme předvedli," uvedl karvinský trenér Norbert Hrnčár.

Výsledky přípravných utkání

FK Jablonec - Che-pej Fortune (Čína) 2:0 (1:0)

Branky: 15. Pleštil, 52. Acosta.

Sestava Jablonce: Hanuš - Holeš, Kubista, Břečka, Sobol (46. Vatajelu) - Hübschman (46. Považanec) - Pleštil (46. Jovovič), Fábry (46. Breda), Kratochvíl, Acosta (75. Peřina) - Chramosta (46. Doležal). Trenér: Rada.

Sigma Olomouc - Šonan Bellmare (Jap.) 0:1 (0:1)

Sestava Olomouce: Buchta - Zahradníček (62. Sladký), Beneš (79. Štěrba), Jemelka, Vepřek (62. Chvátal) - Pilař (46. Texl), Plšek (55. Dvořák), Kalvach, Houska, Falta (55. Lalkovič) - Nešpor (55. Yunis). Trenér: Jílek.

MFK Karviná - Tychy 4:1 (2:0)

Branky: 8. Ba Loua, 9. Smrž, 64. Faško, 71. Rundič - 76. Grzeszczyk z pen.

Sestava Karviné: Berkovec (77. Ciupa) - Krivák, Rundič, Záhumenský (64. Djordjevič) - Čolič (46. Moravec), Bukata (64. Dramé), Smrž (46. Faško), Budínský (64. Suchan), Guba (64. Galuška) - Ba Loua (64. Lingr), Wágner (64. Kouakou). Trenér: Hrnčár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články