Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jablonec konečně zvítězil venku, Bohemians zdolal 2:1

Praha - Po osmizápasové šňůře bez vítězství se konečně povedlo Jablonci zvítězit na hřišti soupeře. V Ďolíčku nad Bohemians 1905 vyhráli 2:1. Hosty v utkání čtvrtého kola poslal do vedení v úvodu Rossi, krátce po změně stran přidal druhý gól Kopic. Domácí jen snížili po trefě Bratanoviče a prohráli třetí ze čtyř zápasů v sezoně. 

Jablonec hned z první povedenější akce v desáté minutě udeřil. Kopic na levé straně přešel přes Pauscheka a předložil míč volnému Rossimu, který zamířil přesně k tyči. Brazilský defenzivní univerzál se v lize trefil po třech letech.

Hosté kontrolovali hru a Bohemians do blízkosti své šestnáctky prakticky nepouštěli, výjimkou byla nepřesná střela Engelmanna. Ve třicáté minutě mohl po rohu zvýšit Doležal, ale akrobatické zakončení nezvládl a přestřelil.

V závěru poločasu už Jablonec dominoval. V domácí šestnáctce dostal hodně prostoru Novák a "Klokany" od druhého gólu uchránil jen výborný zákrok gólmana Švengera. Jeho branku pak po zaváhání stopera Brabce v dobré pozici překopl Crnkič.

Jablonci výborně vyšel i vstup do druhé půle. Kopic se po centru Crnkiče z levé strany obtočil kolem bránícího Engelmanna a chladnokrevně zvýšil na 2:0. Domácí v obraně tápali a o chvíli později to mohlo být už o tři góly. Doležal se opět odpoutal od obránce, ale gólovou radost mu překazila noha pozorného Švengera.

Bohemians se nadechli k velkému náporu a po několika náznacích v 60. minutě snížili. Po akci Mosquery si Bratanovič poradil s Novákem a překonal brankáře Hrubého. Pražané už se však na konci utkání nedokázali dostat do souvislejšího tlaku a doma v lize podlehli Jablonci popáté za sebou.

Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)

Branky: 60. Bratanovič - 10. Rossi, 46. Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Mokrusch. ŽK: Pauschek - Pernica. Diváci: 4 103.

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Moravec, Jindřišek, J. Rada - Mosquera (82. Bartek) - Bratanovič (73. Lietava) - Mikuš. Trenér: Pivarník.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Mišůn, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic (90. Moulis), Pospíšil (74. Čížek), Crnkič (81. Kubista) - Doležal. Trenér: Šilhavý. 

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Získali jsme tři body po nepřesvědčivém výkonu. Náš herní systém byl špatný. Od prudkosti přihrávek, odskakování míčů od nohy, osobních soubojů. To vše nám bylo dnes velice cizí. Soupeř byl na nás velice dobře připraven, hlavně z hlediska obranného bloku. Nejsme proti takovému stylu zvyklí hrát, měli jsme Jihlavu přehrát jiným způsobem. Jak jsem byl spokojený s naším výkonem i po prohře se Slavií, tak dnes jsem navzdory vítězství nespokojen. Vyzvednout mohu jen Doška a možná Šumolikoského."
Petr Rada (Jihlava): "Prohráli jsme z jednoho důvodu, neproměnili jsme šance. Hlavně ve druhém poločase jsme měli rozhodnout. Řešili jsme akce špatně. Náš výkon byl z mého pohledu lepší než hra domácího týmu, ale fotbal je o brankách. Až do oslabení jsme soupeře do ničeho nepustili. Vyrovnali jsme se i s jedním vyloučením, ale dva jsou hodně. Rozhodčí Zelinka pouští tvrdou hru. Myslím, že by se to mělo posuzovat citlivěji. Hráče nutím, aby neprotestovali, protože je to zbytečné, ještě by dostali další karty. Ale být tam já, tak jsem vyloučený taky. Zápas přitom nebyl vyhrocený." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články