Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jablonec i Bohemians v generálkách na ligu remizovaly, Liberec zvítězil

Fotbalové týmy na soustředění v zahraničí hrály poslední zápasy před startem jarní části ligy. Jablonec ve Španělsku remizoval 2:2 s norským Vikingem Stavanger. Bohemians 1905 na závěr své přípravy v Turecku hráli nerozhodně 1:1 s rakouským Wolfsbergem. Slovan Liberec porazil makedonský celek Škendija Tetovo 3:1.

Liberečtí k třetí výhře zimní přípravy nakročili už v úvodním poločase. Stoch nejprve napálil tyč, ale ve 35. minutě už slovenský záložník otevřel skóre. "Opět nás limitovala finální fáze. Máme spoustu rychlých přechodů, ale v posledních 30 metrech nás sráží nepřesnost a kvalita finální přihrávky. Miňo Stoch ale ukázal, v čem je jeho kvalita, a vstřelil vedoucí branku, která nám hodně pomohla," uvedl liberecký trenér Luboš Kozel pro klubový web.

Slovan mezi 73. a 76. minutou přidal další dvě branky. Nejprve se prosadil Rabušic, po jehož přihrávce se trefil také Gembický. Škendija v závěru zmírnila porážku proměněnou penaltou. "Ve druhém poločase jsme byli efektivní, na rozdíl od soupeře, který měl šanci, ve které nás (brankář) Milan Knobloch podržel," konstatoval Kozel.

Jeho výběr tak soupeři částečně oplatil porážku 0:1 z přípravy z února 2020 a vítězně se naladil na zápas ve Zlíně, kde se devátý tým české nejvyšší soutěže představí příští neděli. Kozel doufá, že v plné síle. "Matoušek odstoupil kvůli zranění, stejně tak Frýdek, ale snad se nebude jednat o nic vážného. Hlavní je, že se jinak nikomu nic nestalo a přežili jsme to ve zdraví," podotkl liberecký trenér.

Jablonečtí prohrávali s Vikingem od sedmé minuty, kdy se trefil Vevatne. Krátce po pauze vedení třetího celku uplynulého ročníku norské ligy navýšil Karlsbakk. Severočechy vrátil do hry v 68. minutě kontaktní brankou Silný. Zimní posila z Líšně skórovala i v minulém zápase proti Lokomotivu Moskva (1:1). V nastaveném čase vyrovnal Smejkal. Čtrnáctý tým nejvyšší soutěže ani ve třetím duelu v Marbelle nedokázal zvítězit.

"Nechtěli jsme prohrát, ale soupeř to byl hodně dobrý. Uzavíráme soustředění a já doufám, že budou všichni zdravotně v pořádku. Uvidíme, jak bude vypadat Honza Krob, který se dnes zranil. Máme týden na to připravit se na první mistrovské utkání," řekl pro klubový web jablonecký trenér Petr Rada, jehož svěřence příští sobotu čeká doma Olomouc.

Bohemians měli v úvodu nad Wolfsbergem převahu, ale Beran, Chramosta ani Kovařík šance neproměnili. Třetí mužstvo rakouské ligy v Beleku poslal do vedení ve 45. minutě Röcher. Hned po změně stran vyrovnal čerstvý náhradník Necid po Dostálově přihrávce.

"Klokani" ve třech utkáních v Beleku neprohráli a v zimní přípravě podlehli pouze Jablonci. Pražané, kteří jsou v prvoligové tabulce dvanáctí, odstartují jarní část sezony příští sobotu v Teplicích.

Fotbalové přípravy v zahraničí:

Španělsko:

FK Jablonec - Viking Stavanger 2:2 (0:1)
Branky: 68. Silný, 90.+2 Smejkal - 7. Vevatne, 52. Karlsbakk.
Sestava Jablonce: Hanuš - Holík (77. Štěpánek), Martinec (77. Werani), Zelený (77. Kubista), Krob (46. Surzyn) - Hübschman (60. Považanec) - Malínský (60. Černák), Kratochvíl (77. Ikaunieks), Houska (60. Smejkal), Nykrín (60. Vaníček) - Silný (77. Torfiq). Trenér: Rada.

Turecko:

Bohemians Praha 1905 - Wolfsberg 1:1 (0:1)
Branky: 46. Necid - 45. Röcher.
Sestava Bohemians: Valeš - Köstl (84. Mareček), Bederka (84. Kadlec), Hašek (75. Krch) - Dostál (84. Puškáč), Jindřišek (65. Nazarov), Květ (46. Hronek), Beran (75. Nový), Kovařík (75. Bartek) - Koubek (65. Keita), Chramosta (46. Necid). Trenér: Klusáček.

Slovan Liberec - Škendija Tetovo 3:1 (1:0)
Branky Liberce: 35. Stoch, 73. Rabušic, 76. Gembický.
Sestava Liberce: Knobloch - Koscelník (61. Fukala), Gebre Selassie (61. Michal), Plechatý, Mikula (80. Yuzvak) - Tiéhi (80. Lehoczki), Purzitidis - Tupta (61. Gembický), Stoch (61. Frýdek), Matoušek (42. Rabušic) - Rondič. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články