Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jablonec doma nezaváhal se Zlínem a posunul se na třetí místo

Po vyřazení ve čtvrtfinále MOL Cupu se fotbalisté Jablonce vrátili na vítěznou vlnu. V rámci 26. ligového kola zdolali Zlín 3:1 a v neúplné tabulce přeskočili doposud třetí Slovácko, které má utkání s Libercem k dobru. Skóre otevřel ve 48. minutě Vojtěch Kubista, krátce nato rozvlnil síť Vladimir Jovovič a třetí gól přidal Jakub Považanec. V nastaveném čase korigoval hostující Jakub Janetzký. "Ševci" po druhé ligové porážce za sebou klesli na třináctou pozici.

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Už po necelých dvou minutách vypálil po Jovovičově přihrávce z hranice vápna Kratochvíl, brankář Dostál si však bez problémů poradil. Na druhé straně vyrazil v 10. minutě Hanuš Potočného prudkou ránu zpoza šestnáctky.

Těsně vedle pak vystřelil i zlínský záložník Janetzký. Někdejší hráč Jablonce o chvíli později našel před brankou Janoška, který v ideální pozici nezamířil mezi tři tyče. Domácí znovu zahrozili na konci prvního poločasu, jenže Doležal hlavičkoval pouze do Dostálovy náruče.

Krátce po přestávce se Severočeši prosadili. Kubista po Jovovičově rohu předčil v hlavičkovém souboji Procházku a pomocí odrazu od tyče otevřel skóre - 1:0.

Brzy poté domácí znovu udeřili. Míč se po Pilařově nahrávce odrazil ve vápně k volnému Jovovičovi a černohorský reprezentant se nemýlil. Vzápětí Dostál překazil Schranzův samostatný únik, Doležal zase hlavičkoval nad.

Třetí branky se ale Jablonečtí přece jen dočkali. V 87. minutě střídající Pleštil neprostřelil vyběhnutého hostujícího gólmana, akce však pokračovala a do gólového konce ji dotáhl Považanec.

"V prvním momentu po gólu jsem čekal, jestli video náhodou neukáže ofsajd nebo hru rukou. V minulosti se mi už stalo, že jsem oslavoval gól, ale zbytečně. Proto byly oslavy tentokrát mírné," řekl Považanec, kterému schází jediný zápas k 200. ligovému startu.

Ve druhé minutě nastavení snížil střelou před šestnáctkou Janetzký. Jablonec od dubna 2008 neprohrál v lize se Zlínem ve čtrnáctém utkání po sobě a porazil ho popáté za sebou, doma dokonce v sedmém duelu v řadě.

Obě mužstva čeká ve středu dohrávka. Jablonec doma vyzve druhou Spartu, s níž ve středu vypadl ve čtvrtfinále domácího poháru (1:4). Zlín se představí v Plzni.

FK Jablonec - Fastav Zlín 3:1 (0:0)

Branky: 48. Kubista, 51. Jovovič, 87. Považanec - 90.+2 Janetzký. Rozhodčí: Machálek - Dohnálek, Flimmel - Julínek (video). ŽK: Procházka, Janošek (oba Zlín).

Jablonec: Hanuš - Štěpánek (84. Podaný), Kubista, Zelený, Krob - Pilař (75. Pleštil), Považanec, Kratochvíl (81. R. Hrubý), Jovovič - Schranz (75. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.

Zlín: Dostál - Fantiš, Simerský, Buchta, Procházka (67. Cedidla) - Vraštil, Janetzký, Janošek (73. Martínez) - Dramé, Poznar, Potočný (67. Jawo). Trenér: Páník.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Zápas byl v první půli bojovný, nikdo nechtěl udělat chybu. V začátku jsme měli dvě situace, Zlín měl poté dvě tři nepříjemné střely. Měl pasáž, v níž byl dopředu hodně aktivní. O přestávce jsem hráče nabádal k tomu, abychom do druhé půle nevstoupili jako v některých zápasech, v nichž jsme inkasovali. Abychom byli aktivní a že dnes může rozhodnout jediná chyba. Tentokrát jsme do toho vstoupili dobře a v krátkém sledu jsme dali dvě branky.Třetí gól jsme dali z trmy vrmy a Považanec to tam dorazil. Mrzí mě inkasovaná branka. Na druhou stranu musím říct, že Zlín si za aktivitu ke konci branku zasloužil. Celkově jsme spokojení."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "V prvním poločase jsme hráli dobře. Měli jsme vyloženou situaci Janoškem, bohužel jsme ji nedali. O výsledku rozhodl hrozný vstup do druhého poločasu. Prospali jsme úvodních pět minut, kdy nám domácí dali dvě branky. Zápas byl prakticky rozhodnutý, těžko jsme se prosazovali v koncovce. Třetím gólem nás domácí dorazili, nedostali jsme se na kontakt."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články