Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jablonec a Liberec v derby zabojují o poháry, Slavia si chce pojistit druhé místo

Slavia si před vzájemným zápasem v Edenu s Plzní potřebuje zachovat poslední zbytky šancí na mistrovský titul. Pokud porazí Slovácko, bude rozdíl mezi sešívanými a Viktorií znovu sedmibodový. Zároveň si výhrou slávisté znovu pojistí druhé místo znamenající předkolo Ligy mistrů. To Jablonec s Libercem se v přímém souboji v podještědském derby utkají o to, kdo se přiblíží evropským pohárům.

Miroslav Stoch se raduje se spoluhráči ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia v uplynulém kole remizovala 0:0 v Liberci a třetí Olomouc se k ní přiblížila na rozdíl čtyř bodů. Červenobílí tak potřebují doma porazit Slovácko, nad nímž pětkrát za sebou zvítězili při skóre 13:1. Pražanům ale bude kvůli karetním trestům a zraněním chybět řada hráčů.

"V tuhle chvíli to vypadá, že bude mimo celkem devět hráčů. O nějaké sehranosti asi nebude moct být řeč, ale i tak musíme utkání zvládnout. Myslím, že nás čeká hodně podobné utkání jako nedávno se Zlínem (1:2). Nesmíme nic podcenit, musíme podat zodpovědný běhavý výkon a přidat kvalitu na míči," uvedl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Šestý Jablonec ztrácí před podještědským derby na pátý Liberec bod a oba rivalové touží ukončit sérii tří ligových zápasů bez výhry. Domácí ale půjdou do duelu povzbuzeni středečním postupem do finále poháru přes Zlín.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast s Jaromírem Bosákem

"Jsme rádi, že jsme pro závěr sezony ještě v obou soutěžích. Liberec má formu, to jsme viděli se Slavií. V první půli byl skoro lepší. My jsme poslední domácí utkání s Olomoucí ne herně, ale brankově nezvládli (0:0), takže se budeme snažit to napravit," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

"Máme posledních pět zápasů, každý zápas je o život. Prostě hrajeme play-off. Je to souboj týmů, které hrají o poháry. Ta důležitost tam je. Chceme navázat na výkon se Slavií," dodal liberecký kouč David Holoubek.

Ve zbylých víkendových zápasech se třetí Olomouc představí na půdě osmých Teplic a devátý Zlín přivítá sedmé Bohemians 1905.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články