Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hušbauer s Bednářem spasili trápící se Spartu

Brno – Sparta je i nadále v lize stoprocentní, v Brně ale měli Pražané namále. Zbrojovka byla většinu zápasu lepším týmem, ještě pět minut před koncem držela remízu 1:1 a byli to právě domácí, kdo v deštivém počasí šel za vítězným gólem. V závěru však trápící se Spartu zachránili svými góly Josef Hušbauer a Roman Bednář a Sparta tak nakonec se štěstím přeci jen zvítězila 3:1. Letenští jsou tak s devíti body jen o skóre za vedoucí Plzní. 

Utkání Brno - Sparta
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Hosté toužili Brnu vrátit hořkou porážku z minulé sezony a v sedmé minutě jim daroval velkou příležitost domácí brankář Hladký. Jeho nepřesný odkop skončil přímo u Lafaty, ale ten nabídku ke skórování nevyužil. Nejlepší střelec uplynulých tří sezon se neprosadil ani o dvě minuty později, jeho střelu ze strany stačil Hladký u tyče vyrazit.

Brňané se sice pokoušeli o protiútoky, jejich snaha ale většinou končila na protivníkových zadácích. Pražané měli v úvodu mírnou územní převahu, do další šance se však dostali až po půlhodině. Po rohovém kopu Krejčího hlavičkoval Costa těsně vedle brněnské branky. V 39. minutě už ale hosté vedli. Po přihrávce Hušbauera otevřel skóre zápasu Kadlec, na jehož střelu Hladký nestačil zareagovat. Po inkasovaném gólu Zbrojovka začala více útočit. Ve druhém poločase, který poznamenala silná bouřka, zvýšili Brňané tlak i bojovnost.

Trenér Brňanů Grmela v závěrečných dvaceti minutách vsadil na ofenzivní kartu, do hry poslal ještě třetího útočníka Škodu a tah mu vyšel. V 73. minutě vyrazil brankář Vaclík centr jen ke střílejícímu Zavadilovi a míč se po několika odrazech dostal k Markovičovi, který srovnal. Branka však neměla platit, jelikož skórující hráč stál v jednoznačném ofsajdu.

Vítězslav Lavička (Sparta): "Pro nás je nyní každý ligový zápas příležitostí, abychom napravili, co jsme pokazili v evropských pohárech. Ve druhém poločase se podmínky hodně radikálně změnily, nebyly jednoduché pro hráče obou týmů. Lépe se s touto situací vyrovnali domácí, kteří nás z jednoduchého fotbalu dostali pod tlak. Podle mých informací byla ale vyrovnávací branka Brna diskutabilní, což mě mrzí. Na druhé straně jsem ale spokojený, že jsme dokázali jít za vítězstvím a cílem, s nímž jsme do Brna přijeli. V závěru mohl mít vliv na zvratu i pocit křivdy po inkasovaném gólu. Zloba našich hráčů se překlopila do pozitivní stránky." 

Ludevít Grmela (Brno): "Ačkoliv jsme prohráli, tak jsme splnili do puntíku naše plány. Chtěli jsme Spartu potrápit a zápas jí znepříjemnit, což se nám povedlo. Hráli jsme velice dobře, snad jen prvních dvacet minut jsme se nemohli dostat do hry. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, po vyrovnání jsme mohli rozhodnout. Spartu jsme dokázali přitlačit ke zdi a nevěděla co s námi."

Brňany gól naladil k ofenzivě a chvíli se zdálo, že by mohli navázat na výhru 3:2 z minulé sezony. Jenže Sparta, která se dlouho nemohla dostat za půlící čáru, v závěru dvakrát nečekaně udeřila krátce poté, co přišel na trávník střídající Bednář. Nejprve se přesně k tyči trefil Hušbauer a výhru hostů uzavřel po Vackově přihrávce ranou pod břevno právě Bednář.

Utkání poznamenalo nepříjemné zranění několika diváků. Čtyři lidé utrpěli středně těžká zranění, když se na ně v poločasové přestávce v dešti a v poryvech větru zřítil strom. Všichni utrpěli zranění hlavy a drobná vícečetná zranění horní poloviny těla, sanitky je převezly do nemocnic. 

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:3 (0:1)Branky 73. Markovič - 39. Kadlec, 85. Hušbauer, 87. Bednář. Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Peřina. ŽK: Kaščák, Pašek, Kroupa, Markovič, Husár - Vacek. Diváci: 9 613.

Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Husár - Pašek (71. Škoda), Kaščák, Zavadil, Traoré (80. Hyčka) - Markovič, Kroupa (76. Glaser). Trenér: Grmela.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Matějovský (46. Vacek), Vácha, Hušbauer - Kadlec (90. Skalák), Lafata, Krejčí (83. Bednář). Trenér: Lavička. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články