Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hušbauer po Dukle: Ještě nikdy jsem nebyl tak blízko hattricku

Zřejmě nejblíže prvnímu ligovému hattricku v kariéře byl v duelu proti Dukle Josef Hušbauer. V utkání 27. kola se trefil dvakrát a v závěru zápasu na Julisce neměl daleko ke třetímu gólu. Jeho střela z dálky ale těsně minula tyč a devětadvacetiletý záložník přiznal, že ho to mrzí. Hlavně byl ovšem rád za vysokou venkovní výhru 5:1.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Už jsem párkrát dal dva góly. Ale ta střela, kterou jsem měl, byla hodně blízko. Dá se říct, že to bylo nejblíže (k hattricku). Mrzí to, ale jsem rád, že jsme vyhráli takovým rozdílem," řekl Hušbauer.

V české nejvyšší soutěži prožil šestý dvougólový zápas. Nejprve se prosadil ve 22. minutě z voleje "koníčkem", kterým zvýšil na 3:0, a v 53. minutě zařídil přízemní střelou z vápna na zadní tyč čtvrtou branku červenobílých.

Hattrick mu přál i trenér Slavie Jindřich Trpišovský. "Jak rozhodčí přezkoumávali (v závěru) tu situaci, tak kdyby byla penalta, tak jsme si ji trochu přáli, aby mohl případně zkompletovat hattrick a mohl mít pět bodů. Bylo by to hezké, byl by jako Ovečkin," vtipkoval Trpišovský s odkazem na nejlepšího střelce této sezony hokejové NHL.

Hušbauer si pochvaloval, že slávisté utkání brzy rozhodli. "Určitě herně tomu pomohlo, že jsme dali tři rychlé góly. Pak jsme spíš kontrolovali zápas a nehnali jsme se tolik dopředu. Byly tam dost mezery v defenzivě, kdy nás mohl lepší mančaft potrestat," konstatoval bývalý hráč Sparty.

Měl radost, že Slavia byla tentokrát hodně produktivní. "Občas to tak je, že někdy vám tam padne všechno. Mohli jsme prohrávat 0:1, naopak jsme dali tři rychlé góly. Jenom dobře, že před takhle důležitým zápasem s Chelsea jsme se takhle dobře naladili," řekl Hušbauer, jehož tým ve čtvrtek přivítá Chelsea doma v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy.

Svým výkonem si výrazně řekl o místo v základní sestavě. Na evropské scéně se naposledy představil v prvním utkání úvodního kola vyřazovací fáze proti Genku, odvetu v Belgii i následný osmifinálový dvojzápas se Sevillou strávil na lavičce. "To musí rozhodnout trenér, co na ně zase přichystá. Myslím si, že zase přichystá změny," poznamenal Hušbauer.

Trpišovský zatím o sestavě nemá jasno i vzhledem k tomu, že proti Chelsea bude kvůli kartám chybět defenzivní záložník Tomáš Souček. "Pro nás je Pepa (Hušbauer) nesmírně důležitý, ukazuje to každý zápas. Ukázal nám to i první poločas s Libercem, kdy nehrál. V těchto zápasech je produktivitou pro nás strašně důležitý. Teoreticky samozřejmě i v Evropské lize. Není tam Tomáš Souček, takže variant je víc. Pak je derby," uvedl Trpišovský.

"Uvidíme, jak to poskládáme. Určitě to není tak, že bychom s ním počítali na jednu soutěž. Jsme ve třech soutěžích. Ty zápasy mají nějakou typologii, nějaký záměr," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články