Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hübschman pokračuje v 38 letech s fotbalem dál a stále to bude za Jablonec

Miroslav Pelta se ihned po konci jablonecké sezony pustil do horečného posilování. A i pojištění stávajících kontraktů. Jedním z nich je kapitán Tomáš Hübschman. Ten prodloužil v klubu smlouvu o další rok. Na severu Čech působí osmatřicetiletý defenzivní záložník od roku 2014.

Tomáš Hübschman
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Jsem samozřejmě rád, že jsme se domluvili na pokračování. Důležité bylo, že klub projevil zájem, abych pokračoval. A pro mě bylo nejdůležitější, že jsem zdravý," uvedl Hübschman.

Sparťanský odchovanec právě v dresu Jablonce debutoval v sezoně 2000/01 v první lize. Poté se vrátil na Letnou, kde v roce 2003 oslavil titul. O rok později přestoupil do Šachtaru Doněck, s nímž během deseti let vyhrál osmkrát ukrajinskou ligu, čtyři pohárové trofeje a také Pohár UEFA, předchůdce dnešní Evropské ligy. Před šesti lety přestoupil do Jablonce.

Celkem v 262 ligových zápasech vstřelil tři branky. V této sezoně nejvyšší soutěže nastoupil do 25 utkání a pomohl týmu k čtvrtému místu a účasti v Evropské lize.

"Můžu dělat to, co mě baví, a pomáhat klubu naplňovat cíle. Jsem rád, že jsme letošní sezonu dotáhli do předkola evropských pohárů, a doufám, že tam budeme hrát důstojnější roli než v loňské sezoně," prohlásil bývalý český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články